Hyppää sisältöön

Ulkokuntosalilaitteet käytössä 4.4.–9.5.2022 Urheilupuistossa

4.4.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Liikunta ja hyvinvointi

Urheilupuiston pallokentän viereen on avattu vapaaseen käyttöön ulkokuntosali, jossa pääsee harjoittelemaan kotimaisilla David-ulkoliikuntalaitteilla osana laitevalmistajan Euroopan-laajuista tutkimusta.

Ulkokuntosalilla pääsee harjoittelemaan kotimaisilla David-ulkoliikuntalaitteilla, joissa itselleen sopivaa harjoitusvastusta säädetään patentoidun painoyksikön avulla. Laitteet soveltuvat kaikille ikään ja kuntotasoon katsomatta – turvallisuus ja tehokkuus perustuvat pitkäjänteiseen kehitys- ja tutkimustyöhön.
Nyt avattava ulkosali on osa David-laitteiden kotimaisen valmistajan Omnigym Oy:n kansainvälistä tutkimushanketta, jossa tutkitaan laitteiden käyttäjätyytyväisyyttä, kokemuksia sekä tietoa käyttäjämääristä eri kokoisilla paikkakunnilla ympäri Suomea ja Eurooppaa.
– Meille valmistajana on tärkeää ymmärtää, minkä verran ja miten laitteitamme käytetään ja miten tyytyväisiä laitteisiin ollaan. Haluamme käyttäjäkokemuksen olevan niin hyvä, että se saa käyttäjän palaamaan takaisin. Silloin on onnistuttu monellakin mittarilla, avaa Omnigym Oy:n operatiivinen johtaja Sami Kaivola.
Paikalta löytyy seitsemän laitetta koko kehon kokonaisvaltaiseen harjoitteluun. Harjoittelu on maksutonta ja laitteen ovat käytettävissä 4.4.–9.5.2022. Avajaistapahtumaa vietetään 12.4.2022 klo 16.00-19.00, jolloin paikalla ovat laitteiden käyttöön opastamassa Liikunta- ja hyvinvointikeskuksen liikunnanohjaajat.
Viiden viikon pituisen tutkimusjakson aikana toteutetaan paikan päällä kysely, jossa käyttäjät pääsevät antamaan suoraan palautetta harjoituskokemuksesta ja sijainnin sopivuudesta. Laitteiden käytöstä kerätään myös numeerista käyttödataa, kuten laitteilla tehdyt toistomäärät sekä mihin aikaan laitteita käytetään tietojen tallentuessa laitteelta automaattisesti pilvipalveluun.
– Riihimäelle on vuoden 2022 talousarvion yhteydessä suunniteltu ulkokuntosalilaitteiden hankintaa. Laitteiden hankkimisesta tehtiin ehdotus myös osallistuvan budjetoinnin yhteydessä ja niitä on toivottu myös kuntalaisaloitteessa. Kun kartoitimme laitevalmistajia, meille avautui mahdollisuus osallistua mukaan tähän tutkimushankkeeseen. Toivomme kaupunkilaisten käyttävän laitteita mahdollisimman paljon ja antavan niistä myös palautetta, kertoo Riihimäen vs. liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Markus Rantsi.
Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä laitevalmistaja Omnigym Oy:n, laitteita edustavan Puuha Group Oy:n sekä Riihimäen kaupungin kanssa.

Lisätietoja:

Markus Rantsi, vs. liikunta- ja hyvinvointipäällikkö, Riihimäen kaupunki, 040 485 4605, markus.rantsi@riihimaki.fi
Heidi Hede, aluemyyntipäällikkö, Puuha Group, 044 319 0570, heidi.hede@puuha.com

Global User Study

Kotimaiset David-laitteet ovat nousseet lyhyessä ajassa käyttäjien suosioon keräten positiivista palautetta sekä käyttäjiltä että kunnan päättäjiltä. Tällä hetkellä Suomessa on pysyviä David-ulkokuntosaleja jo yli 170, minkä lisäksi Euroopassa on noin 50 ulkokuntosalia. Global User Study -tutkimushanke toteutetaan vuosina 2020–2025 useassa Euroopan maassa. Tähän mennessä väliaikainen ulkosali on vieraillut jo noin 30 paikkakunnalla 7 maassa.

Ulkokuntosalilaitteita talvisessa ympäristössä.
Kuva: Anna-Maija Peltola