Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupunki jatkaa aiemmilla koronasuosituksilla

26.11.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Korona

Riihimäen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä arvioi perjantain 26.11. kokouksessaan maakunnallista ja alueellista koronatilannetta sekä päätti jatkaa aiemmilla koronaohjeistuksilla.

”Riihimäellä voidaan edelleen järjestää yleisötilaisuuksia. Tilaisuuden järjestäjän vastuulla on huomioida ja huolehtia turvaväleistä, käsihygieniasta ja maskeista. Lisäksi tapahtumiin kannattaa osallistua vain terveenä”, kaupunginjohtaja Jere Penttilä toteaa.

Häiriötilanteiden johtoryhmä teki muutamia muutoksia viikonlopun tapahtumiin:

  • Perjantaina 26.11. Granitin aukiolla järjestettävässä joulutapahtumassa ei järjestetä tanssiosuutta aiemmasta ilmoituksesta poiketen. Tilaisuus päättyy klo 19.45 loppufanfaariin.
  • Lauantaina 27.11. Suomen Metsästysmuseolla ja Suomen lasimuseolla järjestettävään joulutapahtumaan osallistuvia kehotetaan huomioimaan seuraavat turvallisuuteen liittyvät ohjeet: tapahtumassa käytetään kasvomaskia, tapahtumaan tullaan vain, jos on saanut täyden rokotussuojan ja on täysin terve sekä pidetään turvallinen etäisyys oman seurueen ulkopuolisiin henkilöihin.

Riihimäen kaupunki järjestää aiemman linjauksen mukaisesti koulujen joulujuhlat oppilaiden ja henkilökunnan kesken.

Samalla kaupunki valmistautuu ottamaan käyttöön yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia, mikäli aluehallintovirasto päättää niitä suosittaa. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin pandemiaryhmä on esittänyt Etelä-Suomen aluehallintovirastolle tartuntatautilain 58 §:n mukaisen määräyksen tekemistä. Pykälän avulla rajoitettaisiin korkean riskin ja merkittävien yleisömäärien tapahtumia.

Etätyö ja maskien käyttö

Riihimäen kaupungilla on etätöiden suhteen voimassa niin sanottu hybridimalli. Niissä kaupungin työpaikoissa, joissa etätyö on mahdollista, töitä tehdään joustavasti lähi- ja etätöissä. Käytännöistä on sovittu työpaikka- ja yksikkökohtaisesti.

Kaupunki suosittelee sekä kaupunkilaisia että kaupungin työntekijöitä käyttämään kasvomaskeja tilanteissa, joissa turvavälien noudattaminen ei ole mahdollista.

74 lasta karanteeniin Riihimäen kouluissa

Riihimäen Herajoen alakoulussa, esikoulussa ja varhaiskasvatusryhmässä on asetettu yhteensä 57 lasta sekä Peltosaaren alakoulussa 17 lasta karanteeniin tartuntataudeista vastaavan lääkärin suosituksesta ja varotoimenpiteenä. Taustalla on kahden oppilaan positiiviset koronatulokset. Karanteeniin asetettujen altistumiset ovat tapahtuneet viikolla 47.

Koulut ovat tiedottaneet asiasta karanteeniin asetettujen lasten huoltajia Wilman kautta. Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä kartoittaa altistuneet. Jäljitystyö on kesken, joten karanteeniin asetettujen määrä voi vielä muuttua.