Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäellä koronarajoituksia karsitaan – vanhojen tansseihin otetaan yleisöä, ja ryhmäliikunta alkaa

7.2.2022 Tiedotteet Opi ja kasvata Elä ja voi hyvin Korona Kulttuuri Liikunta Lukio Nuorisopalvelut Perusopetus

Lähikuvassa vaaleansinisiä maskeja.
Kuva: Jenniina Nummela

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut 4.2.2022 Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen tiettyjen liikunta- ja harrastustilojen sulkemista koskevan määräyksen ja lieventänyt kokoontumisrajoituksia 5.2.2022 alkaen. Liikunta- ja harrastustiloja koskeva päätös perustuu tasaantumassa olevaan epidemiatilanteeseen ja kokoontumisrajoituksia koskeva päätös sairaanhoitopiirin lausuntoon. Uudet kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 20.2.2022 asti.

Liikuntapalvelut

Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Riihimäen kaupunki avaa liikunta- ja harrastustilojaan. Perjantaina 5.2.2022 tiedotimme, että Riihimäen uimahallissa on edelleen käytössä vain puolet maksimiasiakasmäärästä. Koronapassia ei toistaiseksi vaadita uimahallissa asioinnin yhteydessä.

Päätös tarkoittaa samalla sitä, että joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat avautuvat.

Kerroimme viime perjantaina, että tiedotamme aluehallintoviraston tekemien päätösten seurauksista ja jatkotoimenpiteistä tällä viikolla. Näin ollen liikunta- ja hyvinvointikeskuksen liikuntaryhmät starttaavat maanantaina 14.2.2022. Vauvauintiin ilmoittautuneille pidetään infotilaisuus 13.2. ja ryhmät käynnistyvät 20.2. Jäähallin yleisöluisteluvuorot alkavat jälleen 11.2.

Myös Riihimäen kansalaisopisto käynnistää kuoro- ja liikuntaryhmien toiminnan. Ensimmäiset kansalaisopiston ryhmät aloittivat toimintaansa uudelleen jo viime sunnuntaina (6.2.22).

Lukion vanhojen tanssien ja penkkareiden järjestäminen

Penkkarit järjestetään torstaina 10.2.2022 Riihimäen lukion Istuinkiven hallissa, ja koska tilassa ei ole määrättyjä istumapaikkoja, voivat tilaisuuteen osallistua vain abit. Kuorma-autot kiertävät kouluilla, ja karkkeja voi käydä heittämässä koulujen pihoilla.

Vanhojen tanssit järjestetään perjantaina 11.2.2022 Istuinkiven hallissa. Koska siellä ei ole varsinaista katsomoa, rajataan vierailijoiden määrä 1–2 yhtä tanssijaa kohden. Aluehallintoviraston päätösten perusteella voidaan tilaan ottaa 300 henkilöä turvavälit huomioiden. Tilaisuus alkaa klo 17 ja se myös striimataan. Ensisijaisesti toivotaankin, että huoltajat seuraavat vanhojen tansseja internetin välityksellä. Myös klo 13 järjestettävässä päivätilaisuudessa noudatetasan samaa 300 henkilömäärää, joten huoltajat voivat osallistua myös tähän tapahtumaan. Lukio tiedottaa toisen vuosikurssin opiskelijoita käytännön järjestelyistä keskiviikkona ryhmänohjauksessa ja kertoo, miten katsojat ilmoittautuvat tilaisuuksiin.

Nuorisopalvelut, kirjasto ja yleisötilaisuudet

Nuorisopalveluiden avoin- ja ryhmätoiminta palaa normaaliin aikatauluun porrastetusti tämän ja ensi viikon aikana. Nuorisotiloissa noudatetaan maksimihenkilömääräsuositusta eli kerrallaan tilassa voi olla korkeintaan 50 henkilöä. Tiloissa huomioidaan turvavälit ja tehostetut hygieniavaatimukset. Nuorisopalvelut tiedottaa kunkin ryhmän avaamisen tarkemman aikataulun omissa viestintäkanavissaan, muun muassa sosiaalisen mediassa.

Yleisötilaisuuksien järjestäminen kirjastolla on jälleen mahdollista. Niiden osallistujamäärä rajoitetaan kirjaston väistötiloissa maksimissaan 50 henkilöön.

Maskisuositus, turvavälit ja hygieniavaatimukset ovat edelleen voimassa.