Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihikodin arviointi- ja kuntoutumisyksikön toimintaa uudistetaan

22.6.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupungin aikuisten asumispalvelut käynnistävät suunnittelun nykyisen lyhytaikaisen arviointi- ja kuntoutumisyksikön (Laku) uudelleenorganisoimiseksi.

Perusteena muutokselle on lyhytaikaisen hoidon ja kuntoutumisen laadun tehostaminen. Työntekijät ovat eri yhteyksissä nostaneet esiin, että nykyinen Laku-yksikkö on liian iso. Sulkutilanteet ovat lamaannuttaneet yksikön toimintaa, ja myös asiakkaat kokevat pienet yksiköt rauhallisempina ja turvallisempina.

Alussa ennakkovaikutusten arviointi

Suunnittelu käynnistyy Riihimäen kaupungin sisäisenä työnä ennakkovaikutusten arvioinnilla. Kesä-syyskuun 2021 aikana kartoitetaan nykytilannetta, muodostetaan ratkaisuvaihtoehtoja ja vertaillaan niitä. Prosessia vetää aikuisten asumispalveluiden vs. palveluesimies Tiia Helén. Päätökset asiasta on suunniteltu tapahtuvan lokakuussa.

Laku osana Riihikotia

Riihikodissa toimiva lyhytaikaisen hoidon ja kuntoutumisen yksikkö eli Laku on ollut toiminnassa vuodesta 2018. Lakussa on ollut 25 -35 asiakaspaikkaa 1-2 hengen huoneissa.

Asiakkaat ovat pääasiassa ikäihmisiä, jotka tulevat yksikköön arviointi- ja kuntoutumisjaksoille ja omaishoidon vapaille. Asiakkaat ovat yksikössä lyhytaikaisesti, yhdestä vuorokaudesta noin kolmeen kuukauteen.

Lisätietoja:
Aikuisten asumispalveluiden vs. palveluesimies Tiia Helén, puh. 050 538 8027