Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Rajoitustoimia lievennetään – Riihimäen uimahalli avautuu torstaina

26.1.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Korona Liikunta Uimahalli

Riihimäen uimahalli iltavalaistuksessa, pimeä talvi-ilta.
Kuva: Teemu Virtanen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 25.1.2022 jatkopäätöksiä koronarajoituksista Kanta-Hämeen Hämeen sairaanhoitopiirin alueella. Päätöksen mukaisesti muun muassa kuntosalit, uimahallit ja sisäleikkipuistot voidaan avata Kanta-Hämeessä torstaina 27.1.2022.

Aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti Riihimäen uimahalli ja kuntosali avautuvat torstaina 27.1. klo 6. Uimahallissa saa kerrallaan olla puolet maksimiasiakasmäärästä. Koronapassia ei toistaiseksi vaadita uimahallissa asioinnin yhteydessä. Tilaussaunan tilat ovat varattavissa maksimissaan 10 asiakkaan yksityistilaisuuksia varten.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaan suljettuina täytyy pitää edelleen joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat. Päätösharkinnassa on huomioitu, että näissä tiloissa viruksen leviämisen riski on erityisen suuri toiminnan luonteen vuoksi. Päätös on voimassa 9.2.2022 asti. Rajoitustoimet eivät koske vuonna 2003 syntyneiden ja nuorempien ohjattua harrastustoimintaa eikä ammattiurheilua.

Riihimäen musiikkiopiston, kansalaisopiston ja taidekoulun aikuisten opetus avataan soveltuvin osin 27.1.2022 alkaen tai viimeistään 1.2. alkaen. Avautuminen ei koske korkean riskin harrasteita, kuten liikunnan ja tanssin kursseja, eikä kuoro- ja lauluryhmiä, jotka jatkavat aluehallintoviraston päätöksellä etäopetuksessa 9.2. asti.

Nuorisopalveluissa mahdollistetaan 1.2. alkaen vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien avoimet vuorot (3–4 vuoroa) kokoontumisrajoituksin. Nuorisotiloissa voi olla kerrallaan enintään 10 henkilöä.