Hyppää sisältöön

Pyörillä Ilman Moottoreita -haastekisa 6.5.-21.5.2023

15.5.2023 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Liikunta

Riihimäen liikuntakeskus ja Hyvinkään liikuntapalvelut järjestävät PIM-haastekisan lauantai 6.5. – sunnuntai 21.5.2023 välisenä aikana. Kilpailu järjestetään jo 22 kerran. Tarkoituksena on saada kuntalaiset liikkumaan haastekuntaan pyörillä, rullaluistimilla, rullasuksilla tai esimerkiksi kelaamalla. Tänä vuonna on mahdollisuus osallistua haasteeseen myös sähköavusteisella polkupyörällä. Kyseessä on sähköpyörien kokeiluvuosi ja jatkosta päätetään haastekisan jälkeen.
Haastekunnassa täytetään suoritus-/arvontalipuke ja palataan takaisin pyörillä ilman moottoreita. Vain yksi suorituskerta päivässä hyväksytään. Haastekisan suorituskerrat lasketaan yhteen ja enemmän suoritusmerkintöjä saanut kunta voittaa. Suoritus-/arvontalipukkeita voit noutaa Riihimäen kaupungintalon asiakaspalvelupiste Tietotuvasta ja Riihimäen kirjastosta. Suorituskortteja on saatavilla kulkureitin kääntöpaikoilta (Golftien levähdyspaikka ja Korttionmäen levähdyspaikka) tai voit tulostaa itse Riihimäen suoritus-/arvontalipukkeen.

Haastekampanjassa on paljon puhetta herättäneet muuttuneet suorituskortit. Kortit on muokattu enemmän omien kaupunkiemme ilmeen mukaisiksi ja pois on jätetty kohta, jossa voisi ruksia kotikaupungin. Ohjeena on ollut aiempina vuosina, että hyvinkääläiset ottavat suorituslapun Hyvinkäältä ja vievät sen Riihimäen kääntöpaikalle Korttionmäen lukittuun postilaatikkoon. Riihimäkeläiset ottavat Riihimäen päästä lapun ja palauttavat sen Hyvinkäällä Kulomäen lukittuun postilaatikkoon.

Haastekisan reitti lähtee Riihimäeltä Korttionmäen levähdyspaikalta ja kulkee kevyen liikenteen väylää Arolammintietä kohti Hyvinkäätä. Riihimäkeläisten kääntöpaikka on Hyvinkäällä Golftien levähdyspaikka, joka toimii niin ikään hyvinkääläisten lähtöpaikkana.
Jokainen haastekisan osallistuja liikkuu omalla vastuullaan. Kypärän käyttöä suositellaan lämpimästi!

Kampanjan avajaispäivänä on kaikkien mahdollista päästä testaamaan Sveitsi Rentin fatbikepyöriä, Hyvinkään golftien levähdyspaikalla klo 10.00–13.00.

Yhteislenkki lähtee Riihimäeltä perjantaina 12.5. kello 12 Korttionmäen levähdyspaikalta. Lenkki on tarkoitettu kaiken kuntoisille ja sen vetäjänä toimii terveysliikunnanohjaaja Sanna-Maija Elomaa. Lenkille mukaan kannattaa varata juotavaa.

Pääpalkintona arvotaan kaikkien riihimäkeläisten osallistujien kesken Riihimäen Sportian lahjoittama 100€ arvoinen lahjakortti. Lisäksi kisaan osallistuneiden kesken arvotaan pienempiä tuotepalkintoja.

 

Kaksi vanhempaa henkilöä pyöräilevät kesällä vehreässä maastossa.