Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Nuorisopalveluiden työntekijällä koronavirustartunta

15.2.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupungin nuorisopalveluiden työntekijällä on varmistettu koronavirustartunta. Tartuntatautilääkäri on asettanut sairastuneen karanteeniin.

Lisäksi tartuntatautilääkäri on varotoimena määrännyt kaksi muuta nuorisopalveluiden työntekijää karanteeniin mahdollisen altistumisen vuoksi 24. helmikuuta asti. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut 9. helmikuuta. Tartunnalle altistuneiden vähäinen määrä johtuu osittain siitä, että maskisuosituksia on noudatettu nuorisopalveluissa.

Nuorisopalveluita käyttävät nuoret ja nuoret aikuiset eivät ole altistuneet tartunnalle nuorisopalveluiden toiminnoissa.

Nuorisopalveluiden toiminta jatkuu normaalisti koronarajoituksia noudattaen.

14 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Tartuntataudeista vastaava lääkäri määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle puhelimitse. Samalla selviää karanteeniin päättymispäivä.

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Tartuntataudeista vastaava lääkäri arvioi altistumisen.

Riihimäen kaupunki on tiedottanut asiasta nuorisopalveluiden henkilöstöä.

Lisätiedot: Jarkko Niiranen, sivistysjohtaja, puh: 050 5263175