Hyppää sisältöön

Mikä on parasta uudistetussa Riihimäen kirjastossa?

30.9.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Kirjasto

Sanapilvi, jossa sanoina mm- avaruus, selkeys, valoisuus.

Kyselimme Riihimäen kaupunginkirjaston asiakkailta näkemyksiä siitä, mikä on parasta uudistetussa Riihimäen kaupunginkirjastossa. Kyselyyn oli mahdollista vastata kirjaston avajaisista 6.6.2022 alkaen aina elokuun loppuun saakka. Kyselyyn saatiin yhteensä 272 vastausta. Kiitos kaikille vastaajille!

Vastaajista yli puolet kehuivat kirjaston avaruutta, selkeyttä, valoisuutta, siisteyttä ja/tai modernia ilmettä ja sisustusta. Positiiviseksi nähtiin myös se, että kirjasto on saanut lisää tilaa ja myös tilavuuden tuntua. Vastauksista nousi esiin myös tyytyväisyys siihen, että nuorilla on enemmän tilaa.

20 % vastaajista kehui istuinryhmiä, lukunurkkauksia, säkkituoleja ja/tai sohvia. Opiskelutilat, hiljainen tila ja yläkerran sukupuolineutraali wc, jossa on lastenhoitopaikka, saivat myös mainintoja kyselyssä. Hyllyt mustilla taustoilla koettiin tyylikkäiksi ja opasteet koettiin selkeiksi.

Kirjaston taide sai kehuja 5% vastauksista ja erityisesti kehuttiin Laura Merzin taidetta asiakaspalvelualueen katossa ja seinissä. Kyselyyn vastanneet olivat tykänneet myös vihreydestä ja kasveista, jotka koettiin uusiksi, vaikka ne ovatkin samoja, joita on huolella hoidettu jo vanhassa kirjastossa.

Itsepalvelualueet saivat myös positiivisia palautetta. Satuhuonetta pidettiin kirjaston parhaana paikkana 4% vastauksista ja lastenosastoa pidettiin viihtyisänä.

Asiakkaat kokivat, että kirjastossa on nyt enemmän kirjoja, kirjat ovat helpommin löydettävissä ja että kirjastossa on parasta sen monipuolinen kokoelma, ”..kaiken ikäisille löytyy luettavaa”. Henkilökunta sai myös useita kehuja ystävällisyydestä ja auttavaisuudesta.

Kyselyssä ilahduttivat myös kehittämisideat, joista kirjastossa on jo toteutettu #BookTok –hylly nuorten osastolla. Uudet lainaus-palautusautomaatit mahdollistavat myös sen, että asiakas voi jättää kuitin ottamatta lainatessaan aineistoa ja siten säästää paperia ja luontoa.

Kyselyyn vastanneiden kesken on arvottu kirjapalkintoja ja heijastimia.