Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Liikunta- ja harrastustilat pysyvät suljettuina Riihimäellä

12.1.2022 Tiedotteet Opi ja kasvata Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Korona Liikunta Opistot ja taidekoulu Uimahalli

Riihimäen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on linjannut, että liikunta-, harrastus- ja virkistystilat pysyvät suljettuina Riihimäellä vaikean koronatilanteen vuoksi. Ratkaisu perustuu Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätökseen, jolla jatketaan aiemmin annettua sulkumääräystä.

Päätös koskee Riihimäellä muun muassa uimahallia ja jäähalleja sekä muita harrastustiloja. Sulkumääräys on voimassa 26. tammikuuta asti.

Suljetuksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastuksiin. Ikärajaa on muutettu niin, että kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua harrastamiseen suljetuksi määrätyissä tiloissa. Aiemmin rajoitus koski vuonna 2004 syntyneitä ja sitä nuorempia lapsia ja nuoria.

Lasten ja nuorten harrastusjärjestelyissä on kuitenkin huomioitava terveysturvallisuus.

Lasten ja nuorten harrastamista koskevia mahdollisia uusia koronarajoituksia käsitellään kuluvan viikon ja ensi viikon aikana alueellisesti. Alueelliset koronakoordinaatioryhmät arvioivat, onko rajoituksia tarpeellista muuttaa. Arviointi perustuu ohjauskirjeeseen, jonka sosiaali- ja terveysministeriö antoi 11. tammikuuta aluehallintovirastoille.

Lisäksi yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevat kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa. Niissä sisätiloja koskeva rajoitus on kymmenen henkilöä ja ulkotiloja koskeva rajoitus on 50 henkilöä

Koronan epidemiatilanne on erittäin vaikea Riihimäellä sekä muualla Kanta-Hämeessä ja se uhkaa vakavasti terveydenhuollon kantokykyä.