Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kouluissa siirrytään normaaliin poissaolokäytäntöön myös koronasta johtuvissa poissaoloissa

31.1.2022 Tiedotteet Opi ja kasvata Korona Lukio Perusopetus

Opettaja ja lapsia luokassa. Lähellä ja selin oleva poika viittaa.
Kuvituskuva. Kuva: Jenniina Nummela

Koronasta johtuvat poissaolot käsitellään 1.2.2022 alkaen kouluissa normaalien poissaolokäytäntöjen mukaisesti. Riihimäen seudulla on linjattu, että poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä ja etäopetuksesta koronan takia luovutaan, koska tartuntatautiviranomaiset eivät enää pääsääntöisesti tee yksittäisten oppilaiden etäopetuspäätösten taustalla olevia eristys- ja karanteenipäätöksiä.

Kouluun tullaan vain terveinä ja sairaana pysytään kotona. Sairaana ei tarvitse opiskella.

Poissaolot ilmoitetaan opettajalle Wilman kautta, kuten normaalina aikana. Koulu ei vaadi koronaan liittyvistä poissaoloista lääkärintodistuksia. Sairauspoissaolon aikana toimitaan koulutehtävien osalta samalla tavalla, kuten normaalina aikana. Opettajat voivat tehdä erilaisia pedagogisesti perusteltuja ratkaisuja oppilaan ohjaamisessa.  Kouluun palatessa oppilailla on oikeus tarvittaessa saada tukiopetusta. Oppilailla on oikeus olla yhteydessä koulun oppilashuoltohenkilöstöön myös poissaolon aikana. Yhteyden koulun työntekijöihin saa helpoiten Wilman välityksellä.

Koulut eivät myöskään jaa ruokapaketteja normaalien sairauspoissaolokäytänteiden vuoksi poissaoleville. Poikkeuksena ainoastaan tartuntatautilääkärin virallisen karanteenipäätöksen saaneet oppilaat. Tältäkin osin toimitaan siis samalla tavalla, kuten normaaleissa sairauspoissaoloissa.

Oireeton lapsi tai nuori, joka ei ole saanut positiivista testitulosta, voi mennä kouluun. Jos oireita myöhemmin ilmenee, tulee jäädä pois lähiopetuksesta ja vapaaehtoisesti välttää kodin ulkopuolisia kontakteja terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti vähintään viiden vuorokauden ajan. Katso tarkemmat ohjeet.