Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kokoontumisrajoituksia kiristetään myös Riihimäellä

23.12.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Korona

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin aluetta koskevan päätöksen, jolla kokoontumisrajoituksia tiukennetaan 24.12.2021 alkaen – sisätiloissa yli kymmenen hengen ja ulkotiloissa yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään. Yleisötilaisuuksien rajoitusten vaihtoehtona voi ottaa käyttöön koronapassin soveltuvissa paikoissa.

Kirjastossa ei kuitenkaan Etelä-Suomen AVIN päätöksen mukaan voida kysyä koronapassia. Sen vuoksi kirjaston henkilömäärä niin lainaussaleissa kuin lukusalissakin rajataan enimmillään 10 henkilöön henkilöstö mukaan lukien.

Aluehallintoviraston päätösten seurauksena Riihimäen kaupunki suosittelee työntekijöilleen etätyötä ja etäkokouksia aina kun se on mahdollista. Yli 10 hengen läsnäolokokouksia ei suositella järjestettävän. Ulkopuolisten organisaatioiden järjestämiin tilaisuuksiin osallistumisessa suositellaan käytettävän äärimmäistä harkintaa.

Vapaa sivistystyö eli aikuisopetus, musiikkiopiston ja taidekoulun aikuisopetus siirtyvät etäopetukseen 16.1.2022 saakka. Vaihtoehtoisesti opetus alkaa vasta 17.1.2022.

Nuorisopalveluissa toiminnot keskitetään jalkautuvaan nuorisotyöhön, jota lisätään. Muita nuorisotilatoimintoja vähennetään ja niissä noudatetaan 10 henkilön enimmäismäärärajausta.

Liikuntapaikat, kuten esimerkiksi uimahalli ja jäähalli, pysyvät Riihimäellä avoinna ja liikkumaan niihin pääsee koronapassilla.

Vallitsevan korontilanteen vuoksi Riihimäen kaupunki suosittelee ulkoliikunnan harrastamista joulunaikaan. Riihimäen luistelukentät on pakkaspäivien myötä voitu jäädyttää uudelleen ja niille pääsee nyt luistelemaan.

Jäädytetyt kentät Riihimäellä

·       Keskuskenttä, Pohjolankatu

·       Hirsimäen (Sakon) kenttä, Asepajankatu

·       Koulujen kentät

·       Haapahuhta

·       Herajoki

·       Lasi

·       Patastenmäki

·       Peltosaari

·       Uramo

·       puistokentät

·       Sammalpuisto, Parooninkatu/Voudinkuja

·       Pohjankorvenpuisto, Korpitie-Kumpulantien raitti

·       Atrapuisto, Aurapolku 2

·       Pellavapuisto.

 

Lisätietoja koronasta löydät Riihimäen kaupungin koronainfo-sivulta, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja THL:n nettisivuilta.