Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kirjaston toiminnallinen muutos ja muutto väistötiloihin lähestyvät!

6.8.2021 Tiedotteet

Riihimäen kirjaston tiloissa tehdään toiminnallinen muutos

Riihimäen kirjasto sai vuonna 2018 hankerahaa AVI:lta kirjaston tilasuunnitteluun. Toiveena oli yleisesti nykyaikaiset, käytännölliset ja avoimet tilat ja suurimpina tavoitteina oli liittää kirjastorakennuksessa oleva huoneisto ja autotalli osaksi kirjaston tiloja. Myös omatoimikirjastosta ja kahvilan mahdollisuudesta oli puhuttu. Kirjaston varasto oli jo ehditty suunnitella asiakaskäyttöön aiemmin. Kilpailutuksen jälkeen suunnittelusta saatiin vastaamaan palkittu JKMM Arkkitehdit Oy.

Suunnittelutyössä otettiin huomioon myös henkilökunnan toiveita ja käytettiin avuksi aiempien vuosien asiakaskyselyitä. Kirjasto sai investointirahaa remonttia varten ja nyt suunnittelu on edennyt toteutusvaiheeseen. Remontti alkaa lokakuussa 2021.

Kirjasto muuttaa naapurirakennukseen

Kirjasto on vuokrannut kirjaston naapurirakennuksesta syyskuu 2021 – toukokuu 2022 ajaksi käyttöönsä noin 700 m2 kokoisen liikehuoneiston. Kauppakeskus Foorumin rakennuksessa sijaitsee myös mm. ruokakauppa ja kirjakauppa. Kirjaston aineistosta on tarkoitus siirtää sinne vain osa valikoitua aineistoa sekä muutamia asiakaspäätteitä ja näiden oheislaitteita. Näiden lisäksi tulee asiakaspalvelupiste ja muutama henkilökunnan työpiste. Toiveena on, että kirjastorakennuksessakin voisi työskennellä remontin aikana. Osa kirjaston palveluista joudutaan laittamaan tauolle, kuten yleiset satutunnit ja yhteistyön päiväkotien ja koulujen kanssa. Kirjailijavierailuille suunnitellaan ulkopuolista tilaa kaupungin muista tiloista. Kun väistötilat liikehuoneistossa on saatu kirjastokuntoon, nähdään voiko siellä pitää joitain pienimuotoisia tapahtumia.

Mitä uutta remontti tuo tullessaan?

Remontissa toteutuu lisätilan saaminen huoneiston ja autotallin osalta – huoneistoon sijoitetaan musiikkiosaston materiaalia, studiotila ja soittohuone ja autotallista saadaan nuorille lisää tilaa. Kirjaston Muuntamo uudistuu nykyaikaisemmaksi ja monipuolisemmaksi digipajaksi. Kahvilalle tehdään remontissa optio, jolloin yrittäjän löytyessä se on mahdollista toteuttaa. Remontin myötä kirjastoon saadaan myös lisää toivottua kokous- ja ryhmätyötilaa, oleskelutilaa ja hiljaista tilaa sekä taidetta. Aineistoa sijoitetaan remontin myötä vähän eri paikkoihin, joten myös opasteet uusitaan. Myös toivottu omatoimikirjasto toteutuu, mutta vain osittain. Turvallisuus- ja teknisistä syistä vain kirjaston alakerta voidaan avata omatoimialueeksi. Omatoimiaika mahdollistaa lainojen palautuksen, varausten noutamisen ja varastoaineiston lainaamisen sekä lehtilukusalin käyttämisen. Nämä toiminnot tarkentuvat kuitenkin vielä remontin valmistuttua. Kirjaston tilaremontin pitäisi olla valmis toukokuussa 2022.

Kirjasto on lokakuussa kokonaan kiinni – laina-ajat pitenevät hetkeksi

Lokakuussa kirjaston aineistoa aletaan pakata muuttoa ja varastointia varten. Tästä syystä kirjasto on kokonaan suljettu lokakuussa. Sulkuajan vuoksi laina-ajat pitenevät jo syyskuussa. Syyskuussa lainoille saa kolmen kuukauden laina-ajan. Tämä ei kuitenkaan koske uutuuksia tai pikalainoja. Niissä laina-ajat pysyvät ennallaan, mutta niissäkin laina-aika hyppää lokakuun yli.  Marraskuusta huhtikuuhun kirjasto palvelee Kauppakeskus Foorumin tiloissa, osoitteessa Keskuskatu 15. Toukokuussa 2022 pakkaillaan ja siirretään taas aineistoa ja muutetaan uusittuun kirjastoon!

Kirjaston remontin aikataulu lyhyesti:
Syyskuu: Kirjasto palvelee vielä omalla paikallaan, laina-ajat pitenenvät 3 kk mittaisiksi
Lokakuu: Kirjasto on kokonaan suljettu
Marraskuu: Kirjasto aukeaa Kauppakeskus Foorumissa, Keskuskatu 15, Riihimäki
Marras-huhtikuu: Kirjasto palvelee Kauppakeskus Foorumissa, laina-ajat ovat normaalit
Toukokuu: Kirjasto on kokonaan suljettu
Kesäkuu: Uusittu kirjasto aukeaa