Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Harjunrinteen koulussa yhdellä oppilaalla koronavirustartunta

9.2.2021 Tiedotteet

Päivitys 9.2. kello 13.53: Tartuntatautilääkäri on altistumisen vuoksi määrännyt kuusi Harjunrinteen oppilasta karanteeniin 18.2. saakka. Karanteeniin määrätyille oppilaille on ilmoitettu asiasta henkilökohtaisesti. Henkilöstön edustajia ei määrätty karanteeniin. Muille 24 varotoimenpiteenä kotiin jääneille oppilaalle ilmoitetaan Helmessä, että kouluun voi palata normaalisti huomisesta 10.2. alkaen. Karanteeniin määrättyjen oppilaiden pieni lukumäärä johtuu osittain siitä, että maskisuosituksia on noudatettu koululla erittäin hyvin.

————————

Riihimäen Harjunrinteen koulussa on kehotettu 30 oppilasta jäämään tiistaina 9.2.2021 kotiin mahdollisen korona-altistumisen vuoksi. Taustalla on yhden oppilaan varmistettu koronavirustartunta.

Terveysviranomaisten tekemä jäljitystyö on vielä kesken, joten tartuntataudeista vastaava lääkäri ei ole toistaiseksi määrännyt kotiin jääneitä oppilaita karanteeniin. Oppilaiden kotiin jäämisessä on kyse varotoimenpiteestä ja Riihimäen seudun terveyskeskuksen johtajaylilääkäri Jarmo Lappalaisen arvion mukaan vain osa oppilaista määrätään jäljitystyön jälkeen karanteeniin.

Mahdollinen altistuminen on tapahtunut tiistaina 2.2., keskiviikkona 3.2. tai torstaina 4.2. kello 8–10 niillä oppitunneilla, joilla kyseiset oppilaat ovat olleet sisällä luokkahuoneissa.

Koulu on tiedottanut tartunnasta lasten huoltajia ja työntekijöitä. Samoin koululta on oltu yhteydessä oppilaisiin, joiden on toivottu jäävän tämän koulupäivän ajaksi kotiin. Riihimäen seudun terveyskeskus kartoittaa altistuneet ja ottaa heihin yhteyttä mahdollisimman pian.

Harjunrinteen koulussa on 543 oppilasta ja henkilöstöä 45.

Altistumisesta ja karanteenista

14 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Tartuntataudeista vastaava lääkäri määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle puhelimitse. Samalla selviää karanteeniin päättymispäivä.

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Tartuntataudeista vastaava lääkäri arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan tarvittaessa virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään yhdessä perheen kanssa tutustumaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätietoja:
Johtajaylilääkäri Jarmo Lappalainen, Riihimäen seudun terveyskeskus, puh. 019 758 5510
Sivistysjohtaja Jarkko Niiranen, Riihimäen kaupunki, puh. 050 526 3175