Hyppää sisältöön

Hae pihapeli tai retkikeitin lainaan kirjastosta

14.7.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupunginkirjastosta on voinut lainata jo vuoden ajan erilaisia liikuntavälineitä. Eniten kirjastosta on käyty lainaamassa lumikenkiä, joilla voi talven hankikeleillä retkeillä vaikkapa sellaisiin paikkoihin, joihin ei pääse hiihtämällä.

Liikuntavälineitä voi lainata 14 vuorokaudeksi kirjastokortilla ja lainattavana on muun muassa pihapelejä, retkeilyvälineitä, lautapelejä, sirkusvälineitä ja frisbeegolfkiekkosetti. Lumikenkien lisäksi lainaajien suosiossa ovat esimerkiksi pöytätennisvälineet, sauvakävelysauvat ja lasten sukset.

”Täydensimme lainaamon valikoimaa retkeilyvälineillä, jotta kaikilla olisi mahdollisuus retkeilyyn ja lähiluonnon tutkimiseen. Retkikeittimellä valmistuu pasta nälkäisille tai lämpenee kaakao viluisille ja luupin avulla avautuvat myös pikkuriikkiset luonnonihmeet, ympäristöasiantuntija Jenni Takala sanoo.

Liikuntavälinelainaamosta saa virkistävää lisää esimerkiksi ajanviettoon Riksun puistoissa. Vastasaneeratussa Lounaspuistossa on kirjastoa lähin pöytätennispöytä ja puistoissa on muutenkin tilaa vaikka pihapelien pelaamiseen tai jongleeraukseen. Lähin frisbeegolfrata on Keskusurheilupuistossa.

Riihimäkeläiset ovat myös esittäneet toiveita siitä, mitä he haluaisivat lainaamoon lainattavaksi.

”Lainaamoon on toivottu esimerkiksi ompelukonetta ja lisää erilaisia lautapelejä. Lisäksi on toivottu aikuisten talviurheiluvälineitä. Niissä ongelmana on kuitenkin se, että esimerkiksi luistimia ja hiihtomonoja pitäisi olla laajavalikoima, jotta jokaiselle löytyisi sopivaa kokoa”, erikoiskirjastovirkailija Anna-Maija Ahola kertoo.

Kirjastossa on lainattavana myös kausikortteja Cocksin peleihin ja Riihimäen nuorisoteatterin näytöksiin. Kausikortin voi lainata kerrallaan viikoksi, ja kortti oikeuttaa yhden ihmisen sisäänpääsyyn teatterinäytökseen tai käsipallo-otteluun.

”Nuorisoteatterin kausikortilla voi käväistä vaikka katsomassa kesäteatteria Allinnan montussa”, Ahola vinkkaa.

Syksyllä kirjaston, Riihimäen liikunta- ja hyvinvointikeskuksen sekä ympäristönsuojeluyksikön yhteistyönä toimivan liikuntavälinelainaamon toiminnan jatko on vielä auki, kun kirjasto siirtyy remontin vuoksi väistötiloihin seuraavaan kevääseen asti.

Resurssiviisas Riihimäki 2030:

Riihimäki on resurssiviisas kaupunki.

Riihimäki toimii hiilineutraalisti eikä tuota ilmastonmuutosta aiheuttavia kasvihuonepäästöjä.

Riihimäki toimii kiertotaloudessa, jossa materiaalit kiertävät eikä jätettä synny.

Riihimäellä kulutetaan luonnonvaroja kestävästi.

Riihimäellä on monipuolinen luonto, viihtyisä elinympäristö ja ekotehokas kaupunkirakenne.