Koulut perusopetus Päivähoito ja koulutus Varhaiskasvatus

THL päivitti ohjeitaan lasten hengitystieinfektioiden osalta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt ohjeitaan lasten hengitystieinfektioiden osalta. Riihimäen kaupungin varhaiskasvatus ja opetuspalvelut ovat päivittäneet omia ohjeistuksiaan THL:n ohjeiden mukaisiksi. Kaupunki seuraa tiiviisti terveysviranomaisten ohjeistuksia.

”Elämme tällä hetkellä tilanteessa, jossa ohjeistukset voivat muuttua nopeastikin alueellisen koronatilanteen mukaan. Toivon, että vanhemmat seuraavat aktiivisesti hoitopaikan ja/tai koulun viestinnän lisäksi kaupungin verkkosivuston koronaa koskevia sivuja ja terveysviranomaisten ohjeistuksia”, Riihimäen kaupungin sivistysjohtaja Jarkko Niiranen sanoo.

Kun huoltaja toteaa, että oppilaalla/opiskelijalla on infektio-oireita, ei hän saa mennä kouluun. Oppilaan/opiskelijan pitää mennä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita. Oireisen tai hänen huoltajansa tulee olla yhteydessä terveydenhuoltoon puhelimitse ja toimia sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti.

Jos oireilu on hyvin lievää, eikä ole riskitekijöitä koronalle (perheessä ulkomaanmatka tai korona-altistus), voi oireista alle kouluikäistä lasta seurata kotona ilman testausta. Hoitoon voi palata tällöin yhden oireettoman päivän jälkeen. Kouluikäisillä koronatesti on sen sijaan aina aiheellinen, jos on koronavirukseen sopivia oireita.

Jos lapsella/nuorella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa valua ulos mennessä mutta oireilu loppuu sisätiloissa, voi hoitoon tai kouluun mennä, kunhan yleistila on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Jos lapsen/nuoren testivastaus viipyy yli neljä vuorokautta näytteenotosta, voi hän palata yhden oireettoman päivän jälkeen hoitoon tai kouluun, mikäli perheessä kukaan ei ole matkustanut 14 vuorokauden aikana tai ei ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle

Saman perheen samaan aikaan sairastuneista lapsista ja nuorista riittää yhden testaus. Jos testitulos on negatiivinen, voi hoitoon tai kouluun palata, kun on parantumassa, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet. Jos lapsen/nuoren hengitystieoireet pitkittyvät, häntä ei tarvitse testata toistuvasti, kunhan oirekuva pysyy samanlaisena. Päiväkoti tai koulu ei saa vaatia todistusta negatiivisesta testistä.

Lisätietoja:

Jarkko Niiranen
sivistysjohtaja
050 526 3175
Eteläinen Asemakatu 4

Päivitys 15.9.2020: Tiedotteeseen korjattu, että alle kouluikäistä ja lievästi oirehtivaa lasta voi seurata kotona parin päivän ajan, mikäli ei ole riskitekijöitä koronalle (perheessä ulkomaanmatka tai korona-altistus). Kouluikäisillä koronatesti on sen sijaan aina aiheellinen, jos on koronavirukseen sopivia oireita.

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.