Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Talvikki

11.2.2018 10:0014:00

Metsästysmuseon Talvikissa esillä talven koko kuva

Talvikki-tapahtuma kutsuu perheitä viettämään talvista puuhapäivää Metsästysmuseolle sunnuntaina 11.2. klo 10-14. Tänä vuonna tapahtuma osuu tarkalleen Talvikin nimipäivälle ja lisäksi laskiaissunnuntaille. Ohjelmaa järjestämässä on koko joukko reippaita talkoolaisia museon väen lisäksi.

Talvikki hovineitoineen avaa tapahtuman klo 10.15 juhlallisella julistuksella ja kiertää väkijoukossa raikasta talvihenkeä luomassa. Talvikki-hahmon toteuttaa Riihimäen Nuorisoteatteri. Avauksen jälkeen klo 10.30 juontaja Kalervo Viitasen isännöimällä ohjelmalavalla kuullaan kaupunginjohtaja Sami Sulkon tervehdys.

Vuoden 2018 Talvikin teema on ”talven kuva”. Säät muuttuvat ja kenties talviset touhutkin, joten perinteisten napakelkkakyytien, lumikenkäilyn eläinajeluiden rinnalla on myös uusia aktiviteetteja. Riihilatu esittelee läskipyöräilyä, joka soveltuu liikuntamuodoksi sekä enemmän että vähemmän lumisiin keleihin. Suomen Metsästäjäliitto on paikalla esittelemässä nuorisotoimintaansa ja Eräkontin pop up -myymälää.

Luontokuvaajat Antti Siponen ja Juha Mälkönen kertovat luennollaan Jaakko Ojanperän trofeesalissa luontokuvauksen nikseistä ja haasteista talviaikaan. Luennon jälkeen Ulkosuomalaisen Kulttuurin Seura näyttää filmimateriaalia 1950-luvun Yhdysvaltojen pohjoisosista. Laskiaisen perinteisiin ja muistoihin johdattaa Riihimäen kaupunginmuseon laatima vanhojen kelkkojen näyttely.

Riihimäen seurakunnan neulontapiirin ekspertit pitävät kudontaklinikkaa. Lisäksi ohjelmassa on arvonta, jossa voi voittaa lasten tai aikuisten villasukat.

Talvikin kanssa pääsee valokuvaan Riihimäen lasten ja nuorten taidekoulun laatiman kuvausseinämän luokse. Taidekoulun lapset myös tekevät taidetta talvisista elementeistä. Kaverikoirat ovat niin ikään paikalla paijattavina ja Bird Life Kanta-Hämeen pisteellä neuvotaan lintujen talviruokinta-asioissa. Kalervo Hatakan kojulla myynnissä on jätkänkynttilöitä sekä ruokailupäreitä. VPK:n palomiehet esittelevät kalustoaan Lasimuseon edustamalla.

Riihimäen seurakunnan ja REETU ry:n partiolaisten myyntipisteiltä saa hernekeittoa ja tietysti perinteisiä nuotioherkkuja makkaraa ja lettuja. Aamuposti on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani. Tapahtuma on vuosittain koonnut 2 000‒3 000 ulkoilijaa viettämään reipasta talvipäivää. Museoon on vapaa pääsy koko päivän ajan.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
11.2.2018
Aika:
10:00 – 14:00
Kotisivu:
http://metsastysmuseo.fi/tapahtumat/talvikki/_talvikki.php

Järjestäjä

Suomen Metsästysmuseo
Puhelin:
019 722 294
Kotisivu:
www.metsastysmuseo.fi

Tapahtumapaikka

Suomen Metsästysmuseo
Tehtaankatu 23 A
Riihimäki, 11910 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
019722294
Kotisivu:
www.metsastysmuseo.fi