Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Structural Landscapes – Sauli Suomela

7.5. 10:0026.9. 17:00

| 4€ – 9€

Structural Landscapes
Sauli Suomela

Näyttely Suomen lasimuseossa 7.5.–26.9.2021

Raskas materiaali ja visuaalinen keveys kohtaavat

Suomen lasimuseossa yksityisnäyttelynsä avaava Sauli Suomela on koulutukseltaan muotoilija, joka toimii aktiivisesti myös taiteen kentällä. Hän työskentelee erityisesti lasi- ja maalaustaiteen alueilla ja pyrkii löytämään kiinnostavia rajapintoja, joissa lasin estetiikka yhdistyy maalaustaiteeseen.

Structural Landscpes -näyttely koostuu teoksista, jotka ovat saaneet inspiraationsa niin luonnosta kuin urbaanista ympäristöstä löytyvistä struktuureista, rakenteista ja ilmiöistä sekä niiden muodostamista maisemista.

Sauli Suomela hyödyntää useita lasin työstämisen tekniikoita. Osassa teoksista on käytetty myös muita materiaaleja, kuten akryyliä ja epoksihartsivaluja, kiinnostavan rakenteen, tekstuurin tai materiaaliyhdistelmän aikaansaamiseksi. Taiteilija haluaa luoda uusia tulkintoja lasitaiteen ympärille.

”Teokseni eivät useinkaan ole perinteisellä tavalla toteutettuja lasiveistoksia vaan eräänlaisia kollaaseja, joissa lasi eri muodoissaan on kuitenkin visuaalisesti hallitseva elementti.”

”Valetuissa lasiveistoksissa olen hyödyntänyt kierrätyslasia, joka tuo töihin ajankohtaisen ulottuvuuden. Valettuna yhteen lasin eri värit reagoivat toisiinsa eri tavoin, jolloin muodostuu kiehtovia kolmiulotteisia maisemia paksumpien kappaleiden sisään”, Suomela kuvailee.

Sauli Suomela on valmistunut muotoilijaksi Taideteollisesta Korkeakoulusta vuonna 1988 ja toimii designjohtajana Pentagon Design -yrityksessään. Teollisuustaiteen liiton Ornamon jäsen TKO myönsi hänelle Vuoden teollinen muotoilija -arvonimen vuonna 2010 (yhdessä Arni Aromaan kanssa). Vuonna 2012 Suomen valtion muotoilutoimikunta myös Suomelalle Muotoilun Valtionpalkinnon pitkäaikaisesta ansiokkaasta toiminnasta muotoilun alalla.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
7.5. 10:00
Loppuu:
26.9. 17:00
Hinta:
4€ – 9€
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
suomenlasimuseo.fi

Järjestäjä

Suomen lasimuseo
Puhelin:
050 500 1956
Kotisivu:
http://www.suomenlasimuseo.fi

Tapahtumapaikka

Suomen lasimuseo
Tehtaankatu 23
Riihimäki, 11910 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
050 500 1956
Kotisivu:
www.suomenlasimuseo.fi