HUOMIOITHAN, ETTÄ KORONAVIRUSEPIDEMIAN TAKIA USEITA TAPAHTUMIA ON PERUTTU.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Siivekkäät ja hännäkkäät Metsästysmuseossa 3.9.-10.11.2019

3.9.2019 10:0010.11.2019 16:00

Tervetuloa katsomaan uudenlaista veistoryhmän näyttelyä. Olemme tehneet näyttelytyöt uusilla tekniikoilla ja materiaaleilla. Näyttelyssä on 30 veistosta, joista seitsemän on ulkona ja 23 museossa sisällä.

Ulkoveistoksista kolme kurkea on tehty säänkestäviksi, vaikka muotoiluun on käytettykin kipsiä. Kipsi on vernissattu moneen kertaan eli imeytetty kipsiin niin paljon vernissaa, kuin se imee. Pintamaalaus on tehty öljyvärein. Kurjet ovat tehneet Matti Kiviaho, Liisa Nokkala ja Marja Salo. Nämä työt tehtiin vielä Kylänraitin veistosalissa.

Upeat neljä teräsveistosta on tehnyt Matti Metsämaa. Kaikki ovat siivekkäitä eli perhonen, sudenkorento, pöllö ja suokukko. Matti on tehnyt nämä omalla verstaallaan. Uutta ryhmältämme ovat pronssiveistokset, jotka on koottu sisälle vitriineihin. Olemme veistotiloissa muovailleet punaisesta juustonkuorivahasta veistokset valmiiksi ja vieneet ne valimoon, jossa on tehty koko valuprosessi. Pronssiveistoksia ovat tehneet Matti Kiviaho,Marja Antola, Liisa Nokkala ja Buankaew Kantathong, ”Toitsu”.

Uutta tekniikkaa ovat myös aulassa esillä olevat Päivi Pelkosen sudenkorennot, perhoset ja hyönteiset. Näissä on käytetty luonnosta löytyvää materiaalia jalustana ja siihen rakennettu rautalangoilla ja räystäsverkolla runko, Päällystys on tehty muotoilubetonilla. Maalaus ColourFixillä ja pigmenteillä sekä akryylivärein. Silmiin on käytetty pieniä lasihelmiä. Siivet on käsitelty Powertexillä ja ne ovat säänkestäviä. Lintutemppeli on hauska pihaveistos, missä on rastaan pesäkin valmiina.

Uutena materiaalina on vielä tekstiiliveistos. Ellinoora Mattila on tehnyt puurunkoon tekstiilipäällysteisen peuran. Rakenteita tukemaan on käytetty offsetpeltiä, verkkoa ja muotoa täydentämään pehmusteita. Peuran siirtämistä helpottaa pohjan alla olevat neljä pyörää. Peura kestää myös lasten istumisen sen selässä. Muotoilun iloittelua on toteuttanut Marja Antola ”Kettutytön vapauden patsaassa”. Veistos on kaksiosainen, jotta se on helpompi kuljettaa. Alustana on vanha puupölkky, mikä on päällystetty verkolla ja muotoilubetonilla. Kettuhahmo on tehty galvvanoidusta rautalangasta ja räystäsverkosta, mikä on päällystetty muotoilubetonilla. Pintakäsittely on tehty Colourfixillä ja akryylivärein. Soihtuna toimii pieni valolyhty, joka tuo tunnelmaa syksyn pimeneviin iltoihin. Veistos on myös säänkestävä.

Veistoryhmämme pitää myös työnäytöksen sunnuntaina 8.9.2019 klo 13-18 Metsästysmuseon pihalla riihen vieressä. Tämä liittyy Riihimäki-päivän tilaisuuksiin.

 

Arja Vilppo, kuvanveiston tuntiopettaja

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
3.9.2019 10:00
Loppuu:
10.11.2019 16:00
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://www.metsastysmuseo.fi/nayttely/siivekkaat-ja-hannakkaat/

Järjestäjä

Suomen Metsästysmuseo
Puhelin:
019 722 294
Kotisivu:
www.metsastysmuseo.fi

Tapahtumapaikka

Suomen Metsästysmuseo
Tehtaankatu 23 A
Riihimäki, 11910 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
019 722 294
Kotisivu:
www.metsastysmuseo.fi