Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pyöräilyviikon luento: Pyöräily Riihimäellä

7.5.2019 18:0019:30

Tiesitkö, että Suomessa vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa la 4.5 – su 12.5 toukokuuta, jossa pääpaino on oman kunnan sisällä olevien pyöräilymahdollisuuksien lisääminen.

Meillä Riihimäellä on erittäin hyvä mahdollisuus pyöräilyyn, koska kaupunkirakenne on tiivis. Tutkimusten mukaan noin 90 % asukkaista asuu 3 km:n säteellä rautatieasemasta.
Myös talven aikana julkaistu Riihimäen kaupungin laatima visio mm. Asemanseudun kehittämisestä, sekä Lasitehtaantien varteen rakennettavasta idyllisestä puukerrostalo alueesta tukee edelleen tiiviin kaupunkirakenteen säilyttämistä.

Liikenteen ja liikkumisen näkökulmasta tämä tarkoittaa tulevaisuudessa sitä, että etäisyydet säilyvät lyhyinä. Koska kaupunkialueella asukasmäärän kasvaessa lisää teitä ei pystytä keskelle kaupunkia enää rakentamaan on liikenteen sujuvuutta pystyttävä siitä huolimatta parantamaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että polkupyörän rooli tulee kasvamaan merkittävästi sujuvan kaupunki- ja työmatkaliikenteen mahdollistamiseksi, sillä on tutkittu, että työmatkoja liikuttaessa on polkupyörä nopein kulkuneuvo alle 7 km työmatkalla.
Valitsemalla työmatkallesi polkupyörän teet myös osaltasi kaksi suurta tekoa.
1. Oman hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen puhtaan hyötyliikunnan avulla. On tutkittu, että jokainen pyöräilykilometri tuo yhteiskunnalle säästöä 0,16 €/km.
2. Teet puhtaan ja päästöttömän ympäristövalinnan, joka mahdollistaa jälkeläisillemme puhtaamman elämän maapallolla. Vaikka tämä tuntuu pieneltä, on kuitenkin helpompi tehdä valintoja itse kun odottaa niitä muilta.
Haastamme yrityksesi, sekä koko henkilökunnan mukaan viettämään valtakunnallista pyöräilyviikkoa ja näillä sanoilla mukaan osallistumaan Riihimäellä pidettävään Pyörällä töihin- päivään, jota vietetään ti 7.5.

Ohjelma
Paikka Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK), auditorio, Kaartokatu 2, 11100 Riihimäki
Luennon pitää Suomen Polkupyöräohjaaja Tero Nuora

klo 18.00 – 18.15 Tervetuloa We Cycle Riksu
klo 18.15 – 19.30
Yleistä pyöräilystä:
o Pyöräilyn yleisempiä liikennesääntöjä
o Monipuolinen pyöräily
o Pyöräily osana työ/koulumatkaa
o Pyöräilyn hyötyjä
Miten pyöräilyä kehitetään ja lisätään Suomessa ja ulkomailla?
o Helsinki
o Jyväskylä
o Hollanti
Pyöräily Riihimäen kaupunkikuvassa
o Pyöräilyn nykytila Riihimäellä
o Asemanseutu pyöräilyn kehittyvänä keskuksena
o Pyöräilyn edistäminen ja turvallisuuden parantaminen
Miten Riihimäki pyörille?
o Keskeisiä toimenpidesuosituksia pyöräilyn kasvattamiseksi Riihimäellä.
o Vapaata keskustelua aiheesta

Tilaisuus sopii kaikille pyöräilystä kiinnostuneille henkilöille, jonka tarkoituksena on tuoda esiin erilaisia näkökulmia ja ideoita pyöräilyn kehittämiseksi. Tilaisuus sopii hyvin kaupungin liikennesuunnittelusta ja kaavoituksesta vastaavalle taholle, jossa asioita tuodaan esille käytännön esimerkkien ja toteutusten myötä.

Terveisin

WeCycle Riksu

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
7.5.2019
Aika:
18:00 – 19:30
Tapahtumaluokat:
, , ,
Kotisivu:
https://www.facebook.com/wecycleriksu/

Järjestäjä

WeCykle Riksu