Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

POE! – Edgar Allan and the Psychobilly Ravens

11.5. 18:00

Kevään 2019 ainutlaatuisin musiikkiteatteriesitys nähdään Riihimäellä!

Luvassa on liikutuksen ja järkytyksen hetkiä – julmuutta ja lyyristä kauneutta monipuolisena kerronnallisena verkostona. Jälleen uusi kotimainen kantaesitys Riihimäen Teatterin näyttämöllä.

Edgar Allan Poe on kaikkien kauhufriikkien esikuva numero yksi. Poen tekstit pyörivät mielen pimeissä ja salaisissa onkaloissa. Tekstien teemoina hahmottuvat esimerkiksi kuoleman kaipuu ja pelko, selittämättömät syyllisyyden kokemukset sekä kauhu vääjäämättömän edessä. Poelle tyypilliseen tapaan keskiöön nousee nimenomaan ihmisen psyyke ja sen arvoituksellisuus, eivät niinkään ulkoiset raakuudet. Mihin kiveen tarraudumme, kun perustukset rapisevat? Onko elämässä varmaa ainoastaan sen katoavaisuus?

Tässä esityksessä draamalliset tilanteet, liike sekä musiikki nivoutuvat tiheäksimusiikkiteatterilliseksi kokonaisuudeksi, josta yhtä kerronnan tasoa on mahdoton irrottaa toisesta. Esitys on täynnä vaikuttavaa musiikkia, komeaa laulua ja iholle käyvää tanssia, jotka kuljettavat katsojaa merkillisten tarinoiden sekä tunnetilojen läpi, huipputaitavien esiintyjien saattelemana.

”Is all that we see or seem / but a dream within a dream?” – Poe: Dream within a dream

POE! – Edgar Allan and the Psychobilly Ravens on Näyttämö 3T:nRiihimäen Teatterin ja Tanssiteatteri Minimin yhteistuotanto. Näyttämö 3T:n kollektiivin muodostavat ohjaaja Samuli Reunanen, koreografi Liisa Risu sekä säveltäjä Iiro Ollila, jotka ovat viimeksi Riihimäen Teatteriin tehneet, Tampereen Teatterikesäänkin kutsutun, The Grimm Book of Horrors -esityksen keväällä 2016.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
11.5.
Aika:
18:00
Tapahtumaluokat:
, , , ,
Kotisivu:
http://riihimaenteatteri.fi/naytelma/poe-edgar-allan-and-the-psychobilly-ravens/

Tapahtumapaikka

Riihimäen Teatteri
Hämeenaukio 1
Riihimäki, 11100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
044 357 0301
Kotisivu:
www.riihimaenteatteri.fi