HUOMIOITHAN, ETTÄ KORONAVIRUSEPIDEMIAN TAKIA USEITA TAPAHTUMIA ON PERUTTU.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Itsenäisyyspäivänjuhla

6.12.2019 12:30

huuhkajan pelaaja daniel o'shaghneysse

Kaupunkilaiset ovat tervetulleita itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin

Riihimäellä järjestetään kaikille avointa itsenäisyysjuhlintaa perjantaina 6.12.2019. Juhlapäivään kuuluvat sanajumalanpalvelus keskuskirkossa klo 11 ja seppeleenlaskutilaisuus sankarihautausmaalla klo 12. Paikalla esiintyy kirkkokuoro ja puheen pitää everstiluutnantti Timo Rissanen. Sen jälkeen on ohjelmallinen juhla Kirkkopuiston seurakuntakodissa klo 13.30. Ennen juhlaa on tarjolla kakkukahvit klo 12.30 alkaen.

Juhlapuhuja Huuhkajista

Seurakuntakodin itsenäisyysjuhlaan on tänä vuonna saatu ajankohtainen juhlapuhuja urheilun maailmasta. Daniel O’Shaughnessy on riihimäkeläinen ammattijalkapalloilija, jolla on myös Irlannin kansalaisuus. O’Shaughnessy pelaa maamme menestyneimmässä jalkapalloseurassa HJK:ssa puolustajana. Hän oli mukana Suomen maajoukkueessa, joka juuri saavutti historiallisen EM-arvokisapaikan, joten ensi kesänä hänet saatetaan nähdä edustamassa Suomea maailman tähtipelaajia vastaan.

O’Shaughnessy suorittaa parhaillaan varusmiespalvelusta Puolustusvoimien urheilukoulussa Kaartin Jääkärirykmentissä ja tulee kotikaupunkiinsa Riihimäelle puhumaan suomalaisuudesta ja Suomen edustamisesta ensimmäisen polven suomalaisena.

Juhlan ohjelmassa on myös tervehdyspuheita ja musiikkiesityksiä. Kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginvaltuuston pj. Riku Bitter, nuorisovaltuustoa edustaa pj. Aapo Rantanen ja seurakunnan puolesta päätössanat lausuu kirkkoherra Sirpa Viherä. Juhlassa kuullaan suomalaista musiikkia sekä Hämeen reserviläissoittokunnalta että Riihimäen musiikkiopistolta. Ohjelmisto keskittyy Sibeliuksen ja Kuulan tuotantoon.

Lisäksi päivän ohjelmassa on Itsenäisyyspäivän Partiokirkko kello 15.30 Keskuskirkossa ja partiolaisten soihtukulkue klo 17 Granitin aukiolta sankarihautausmaalle.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Tapahtumapaikka

Kirkkopuiston seurakuntakoti
Kirkkopolku 2
Riihimäki,
+ Google Map