Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Fluentum – HAMKin muotoilun opiskelijoiden näyttely

7.5. 10:0029.8. 18:00

| 4€ – 9€

Fluentum
HAMKin Muotoilun opiskelijoiden näyttely

Suomen lasimuseossa 7.5.–29.8.2021

Opiskelijat tulkitsevat virtauksen teemaa

Neljäkymmentä Hämeen ammattikorkeakoulun Muotoilun opiskelijaa esittelee osaamistaan Fluentum-lasinäyttelyssä Suomen lasimuseossa. Latinankielinen sana fluentum merkitsee virtausta eli flow’ta, jota jokainen opiskelija tulkitsee omalla tavallaan.

Mukana on lasitöitä neljän eri vuosikurssin opiskelijoilta. Teokset on valmistettu hyödyntäen useita lasin valmistustekniikoita, kuten muottivalua, lämpömuovausta, muottiin puhallusta, lasin kylmätyöstöä, lampputyöstöä ja Pâte de verre -tekniikkaa.

”Opiskelijat tulkitsevat näyttelyn virtausteemaa omista näkökulmistaan. Näin on syntynyt monipuolisia ja uniikkeja töitä, joissa teema tulee esiin niin kirjaimellisesti kuin kuvaannollisesti”, kertoo muotoilun opiskelija Melinda Veijalainen HAMKista.

”Lasin ammattiareenalle pääsemisellä on iso merkitys opiskelijoille. Se kartuttaa kokemusta ja antaa mahdollisuuden verkostoitumiseen.”

Lasi- ja keramiikkaopinnoissa opiskelija oppii hallitsemaan materiaaleja, ymmärtämään kokonaisvaltaista muotoiluajattelua sekä soveltamaan kestävän ja älykkään muotoilun periaatteita. Opiskelija oppii myös huomioimaan suunnitteluprosessissa ympäristöarvot ja kiertotalouden haasteet.

HAMKin näyttely järjestetään Suomen lasimuseossa nyt viidettä kertaa. Ensimmäinen oli vuonna 2017 osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmakokonaisuutta.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
7.5. 10:00
Loppuu:
29.8. 18:00
Hinta:
4€ – 9€
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
suomenlasimuseo.fi

Järjestäjä

Suomen lasimuseo
Puhelin:
050 500 1956
Kotisivu:
http://www.suomenlasimuseo.fi

Tapahtumapaikka

Suomen lasimuseo
Tehtaankatu 23
Riihimäki, 11910 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
050 500 1956
Kotisivu:
www.suomenlasimuseo.fi