Kulttuuri ja vapaa-aika Yleinen

Taiteilijahaku Oravankadun kiertoliittymään

Riihimäen kaupunki etsii kuvataiteilijaa toteuttamaan taideteosta Oravankadun kiertoliittymään. Teos voi sijoittua kiertoliittymään ja/tai kiertoliittymää ympäröiviin meluseiniin. Mahdollista on myös toteuttaa osista rakentuva teoskokonaisuus. Haku toteutetaan avoimena ilmoittautumisena.

Tehtävään valitaan yksi kuvataiteilija tai taiteilijaryhmä. Taideteoksen toteuttamisen kustannusarvio on noin 35 000 euroa (+alv) sekä mahdollinen lisärahoitus yritysyhteistyön avulla. Teoksen kiinnittämistä/perustamista, valaisemista ja pystytystä ei sisällytetä 35 000 euron kustannusarvioon.

Riihimäen kaupunki rakennuttaa uuden kiertoliittymän Pohjoisen Rautatienkadun ja Oravankadun risteykseen, noin 2,5 kilometriä Riihimäen rautatieasemalta pohjoiseen päin. Risteys kaavoitetaan uudelleen siten, että nykyinen risteys siirtyy hieman. Uusi kiertoliittymä rakentuu merkittävälle pohjoiselle sisääntuloväylälle näköetäisyydelle junaradasta.

Riihimäen kaupungissa julkisen taiteen toteutusta ohjataan kaupungin strategian mukaisesti Riihimäen julkisen taiteen periaatteilla, jotka Riihimäen kaupunginhallitus on hyväksynyt. Periaatteita noudatetaan lähtökohtaisesti kaikessa Riihimäen kaupungin rakentamisessa. Julkisen taiteen kantava periaate on, että pysyviä julkisia teoksia hankitaan laatua korostaen ammattitaiteilijoilta.

Lue lisätietoja taiteilijahausta täältä.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 4 Kyllä 0 Ei 4

Kommentit on suljettu.