Kulttuuri ja vapaa-aika Päätöksenteko Sivistyspalvelut Yleinen

Taide- ja kaupunginmuseon yhdistämistä selvitetään

Miten museoiden aukioloajat saataisiin parhaiten kohtaamaan sekä yleisö että museolaki? Muun muassa tämä seikka painaa vaakakupissa parhaillaan tehtävässä museoiden toimintaa koskevassa selvitystyössä, joka tuotetaan Riihimäen kaupungin sisäisenä työnä. Nyt esiin on nostettu Riihimäen kaupunginmuseon ja taidemuseon yhdistäminen.

”Aiemmin on pohdittu lähinnä kaupunginmuseon siirtymistä museokeskukseen Suomen lasimuseon yhteyteen, mutta sivistys- ja hyvinvointilautakunta hyväksyi selvitettäväksi myös taidemuseovaihtoehdon. Tätä ratkaisua tukisi sijainti vireytettävässä kaupunkikeskustassa”, kertoo Riihimäen kaupungin elinvoimajohtaja Mika Herpiö.

Hän lisää, että yleisesti pidetään tärkeänä, että mahdollisen muuton jälkeen nykyinen kaupunginmuseon rakennus olisi edelleen julkisessa tai avoimessa käytössä. Parhaillaan selvitetään myös kesäteatterin toimintaa ja sille sopivaa paikkaa.

”Toinen mahdollinen paikka kesäteatterille olisi kaupunginmuseon välittömässä läheisyydessä, mutta tähän tarkoitukseen kaupunginmuseon päärakennuksen tiloja ei tulla tarvitsemaan, piharakennusta mahdollisesti kyllä”, Herpiö selventää.

Museokeskusselvityksessä ja sen jatkoselvityksissä on tuotu esille, että kaupunginmuseon siirtäminen nykyiseltä paikaltaan Suomen lasimuseon yhteyteen mahdollistaisi myös laajemmat aukioloajat. Nykyisin kaupunginmuseo on auki säännöllisesti kahtena päivänä viikossa.

Museotoiminnan keskittämistä on selvitetty laajemmin vuonna 2018 Riihimäen kaupungin museoselvityksessä.

Lisätiedot:

Mika Herpiö
elinvoimajohtaja
040 500 3345

Helena Lindstén
johtava intendentti
040 330 4115
Öllerinkatu 3
Riihimäen kaupunginmuseo

Hanna Mamia-Walther
museonjohtaja
040 330 4100
Tehtaankatu 23
Suomen lasimuseo

 

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 1 Kyllä 2 Ei 1

Kommentit on suljettu.