Yleinen Ympäristö ja luonto

Suomen luonnon päivä 29.8.

Ensi lauantaina 29.8. vietetään Suomen luonnon päivää. Päivän tarkoituksena on nostaa esiin Suomen monimuotoista luontoa sekä kannustaa ihmisiä liikkeelle ja jakamaan luontokokemuksiaan. Teemapäivän taustalla on ajatus ainutlaatuisen luontomme juhlistamisesta, sen terveyden ja hyvinvointia edistävän vaikutuksen oivaltamisesta sekä siitä saadun ilon vaalimisesta. Erityistä huomiota halutaan kiinnittää myös luontomme tuottamien palveluiden eli ns. ekosysteemipalveluiden tärkeyteen. Ekosysteemipalvelut ovat elämämme elinehto ja niiden toiminta on edellytys tarvitsemamme puhtaan veden, ilman ja ruuan saamiseksi.

Suomen luonnon päivä on Suomen luonnonsuojeluliiton, Suomen ympäristökeskuksen, Metsähallituksen luontopalvelujen sekä Biologian ja maantieteen opettajien liiton yhteishanke, johon osallistuu monia eri alojen toimijoita. Lisätietoa päivästä löytyy Suomen luonnon päivän verkkosivuilta.

Mitä tehdä, minne mennä?

Suomen luonnon päivää voi viettää monella tavalla, vaikkapa lähtemällä retkelle, sienimetsään tai heittäytymällä nurmelle luonnon tuoksua ja lintujen laulua ihailemaan. Oiva tapa tutustua lähiluontoon on lähteä luontopolulle, joita Riihimäeltä löytyy kuusi kappaletta. Tietoa Riihimäen luontopoluista löytyy ympäristönsuojeluyksikön verkkosivuilta.

Päivän aikana järjestetään myös erilaisia tapahtumia ympäri Suomen. Riihimäen Hatlamminmäellä järjestetään koko perheen Satupolku-tapahtuma, jossa perheen pienimmät voivat esimerkiksi leikkiä ohjattuja eläinleikkejä tai ottaa valokuvan norpan kanssa.

Hatlamminsuo maisema
Hatlamminsuo on Riihimäen arvokkain yksittäinen luontokohde, johon voi tutustua noin kilometrin mittaisella, opastetulla luontopolulla.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.