Elinkeinopalvelut Hallinto- ja konsernipalvelut Yleinen

Sulkko ja Kotkasaari neuvottelevat elinkeinoyhteistyöstä

Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko ja Joutsen Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja, yrittäjäneuvos Eero Kotkasaari osallistuvat elinkeinoelämän yhteistyötä koskevaan neuvotteluun Riihimäen ystävyyskaupungissa Gus-Hrustalnyissa Venäjällä. Neuvottelujen lisäksi ohjelmassa on muun muassa osallistuminen kaupungin juhlallisuuksiin ja vierailut lasitehtaalla ja Kristallimuseoon.

Kaupunginjohtaja Sulkko sai kutsun vierailulle Gus-Hrustalniyn kaupunginjohtajakollegalta Alexey Sokolovilta. Riihimäeltä on edellisen kerran käyty vierailulla venäläiskaupungissa vuonna 2006.

Kaupunginjohtaja Sulkon mielestä on tätä päivää mennä ystävyyskaupunkivierailuille elinkeinoelämän ja konkreettisen oppilaitosyhteistyön ja viennin edistämisen ehdoilla.

”Pelkkä perinteinen delegaatiovaihto on ylipäätään ystävyyskaupunkisuhteissa mennyttä aikaa. Nyt kaikessa toiminnassa on katsottava, mikä on lisäarvo ja potentiaali alueemme elinkeinoelämälle ja kansainvälistyville oppilaitoksille.”

Yrittäjäneuvos Eero Kotkasaari pitää yhteydenpitoa Venäjälle kaupallisessa mielessä tärkeänä asiana. Joutsen Finlandilla on muun muassa myymälä Pietarissa ja yrityksen tuotteet ovat laajasti arvostettuja Venäjällä.

”Moni konkreettinen yritysyhteistyö ja kaupallinen viennin edistämisen todellinen eteneminen edellyttää henkilökohtaisia suhteita, aktiivisuutta ja rohkeaa reagointia sopivissa tilanteissa. Tämä vierailu ja yritysneuvottelut ovat nimenomaan esimerkki reagointikyvystä ja aloitteellisuudesta”, Kotkasaari sanoo.

Kotkasaari ja Sulkko arvioivat neuvottelujen tuloksellisuutta ja jatkotoimenpiteiden mahdollisuutta matkan jälkeen. Kotkasaari osallistui matkalle Riihimäki-Hyvinkää Kauppakamarin edustajana ja Sulkko Riihimäen kaupungin edustajana.

Eero Kotkasaari on Suomen ja Venäjän hallitusten välisen talouskomission pienten ja keskisuurten yrittämisen työryhmän puheenjohtaja ja toimii asemansa puolesta viennin edistämiseen liittyvissä asioissa.

Lisätiedot:
Kaupunginjohtaja Sami Sulkko, Riihimäen kaupunki, puh. 040 661 4010
Yrittäjäneuvos Eero Kotkasaari, Joutsen Finland, puh. 050 550 3100OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.