Opetusmateriaaleja

Eko-Elmeri

Eko-Elmeri -oppimateriaali on peruskoulun ala-asteelle jäteneuvontaan tarkoitettu oppimateriaalikokonaisuus. Se sisältää mm. virikekertomuksia, opetustuokioaiheita, harjoituksia ja tehtäviä, jäteaiheisia leikkejä, pelejä, lauluja ja kertomuksia sekä opettajan tietopaketin ja opetuskalvopohjat.

Eko-Elmeri -materiaali on Internetissä ympäristöhallinnon sivuilta. Voit tulostaa Eko-Elmeristä osia tai sitten koko paketin tarpeittesi ja kiinnostuksesi mukaan. Eko-Elmeriä voi lainata myös Riihimäen kaupungin ympäristökeskuksesta (puh. 019 758 4164 tai 019 758 4161).

Eko-Elmeri löytyy sähköisenä osoitteesta http://www.ymparisto.fi/fi-FI/EkoElmeri

Kiertokapula Oy:n neuvonta- ja opetustarjontaa kouluille

Puuhapakkaus

Puuhapakkaus on toiminnallinen alakouluikäisille suunnattu paketti, jonka tavoitteena on tutustuttaa koulujen oppilaita lajitteluun ja kierrätykseen. Puuhapakkauksesta löytyy erilaisia tehtäviä, joita tekemällä voi helposti harjoitella esimerkiksi jätteiden vähentämisen periaatetta. Pakkauksessa on lisäksi esimerkiksi lajittelutehtävä, jätteiden tunnistustehtävä ja jäteaiheisia pelejä.

Kouluilta tähän mennessä saadun palautteen perusteella pakkauksen vastaanotto on ollut positiivista. Pakkaus on suunniteltu sellaiseksi, että opettajat voivat sen avulla itsenäisesti käsitellä aihetta (jätehuolto, kierrätys, lajittelu) oppitunneilla.

Tätä pakettia on mahdollisuus lainata ilmaiseksi. Laina-aika on yleensä noin viikko, mutta pidempiäkin aikoja voidaan sopia.

Kestävän kehityksen oppimateriaali

Kiertokapula Oy on koonnut koulujen opetustyötä varten Kestävän Kehityksen opetuspaketin, joka sisältää: kalvosarjan, opettajan vihkosen sekä harjoituksia oppilaille. Paketteja on eritasoisia. Yksi paketti on tarkoitettu esikouluikäisille ja 1-2 luokkalaisille. 3-6 luokkalaisille on oma pakettinsa. Lukio- ja yläasteikäisille on yksi paketti. Yksi kappale Kestävän Kehityksen opetusmateriaalia tarjotaan kouluille maksutta.

Neuvontakäynnit

Kiertokapula Oy:stä tullaan myös pitämään jäteneuvontatunteja oppilaille. Tuntien sisällöstä sovitaan etukäteen.

Lisätiedustelut ja varaukset Kiertokapula Oy:n opetustarjonnasta

neuvonta@kiertokapula.fi tai puh. 075 753 0011


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0