Vanhuspalvelut

Senioripuistoilu jatkuu syyskuun alussa

Kesällä suurta suosiota nauttinut Senioripuistoilu saa jatkoa syys- ja lokakuussa. Riihimäen kaupungin vanhuspalvelujen linjauksen mukaisesti Virsun, Kulmakunta-toiminnan ja päivätoiminnan kokoontumiset sisätiloissa pysyvät vielä suljettuina koronatilanteesta johtuen. Muistisairaiden päivätoimintaa pyöritetään pienimuotoisesti omaishoitajien tukemiseksi.

”Monille senioreille viime kuukaudet ovat olleet yksinäistä ja haastavaa aikaa. Lähelle kotia tuotavan puistoilun myötä pystymme turvallisesti vastaamaan ikäihmisten sosiaalisiin ja kuntoutuksellisiin tarpeisiin. Riihimäki on etunenässä lähtenyt kehittämään tätä uutta toimintaa ikäihmisten huomioimiseksi myös korona-aikana”, toteaa kotiin annettavien palveluiden palveluesimies Janne Yrjölä.

Senioripuistoilussa hygieniaan ja turvaväleihin kiinnitetään erityisesti huomiota. Käsidesiä käytetään saapuessa ja lähtiessä, ja tuolit sekä muut tarvikkeet desinfioidaan jokaisen tuokion jälkeen. Turvatanssilla muistutetaan ohjeistuksista. Maskien käyttö ei toistaiseksi ole pakollista.

Viikoittain kahdeksassa eri kohteessa ympäri kaupunkia järjestettävä Senioripuistoilu tarjoaa kohtaamispaikan ikäihmisille kahvittelun ja mukavan ohjelman merkeissä. Osallistuminen on avointa ja maksutonta, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

”Emme myöskään kysy papereita, eli mitään virallista osallistumisikää ei ole. Päinvastoin, toivomme ihmisten innostuvan puistoilusta vaikkapa ikääntyneen läheisensä kanssa. Sisältö on kaiken ikäisille sopivaa!”, Kulmakunta-toiminnan ohjaaja Tiina Leiskamo sanoo.

Syksyn tullen Senioripuistoiluun pyritään saattamaan myös ikäihmisten päivätoiminnan asiakkaat.

”Kaikkiin reiluun 80 päivätoiminnan asiakkaiseen otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä ja mietitään miten voisimme saada virikettä jokaisen arkeen. Senioripuistoilu on varmasti monelle mieleinen vaihtoehto, mutta myös esimerkiksi kävelylenkit kiinnostavat monia. Tärkeintä on kohdatuksi tuleminen”, päivätoiminnan vastaava hoitaja Sonja Pääkkö toteaa.

Jotta Senioripuistoilu olisi mahdollisimman monen saavutettavissa, tarvitaan toimintaan mukaan uusia puistokummeja.

”Puistokummin tehtävä on lyhyt ja yksinkertainen: Kyse on ikäihmisten saattamisesta kotoa puistoon ja takaisin. Puistokummina voi toimia silloin kun se itselle sopii ja puistoilun ohjelman lomassa saa aina nauttia pullakahvit maksutta”, vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja Reija Lumivuokko kertoo.

Puistokummi-infotilaisuus järjestetään 15. syyskuuta kello 13–15 (paikka ilmoitetaan myöhemmin). Ilmoittautuminen 13. syyskuuta mennessä: reija.lumivuokko@riihimaki.fi, 040 647 7112.

Senioripuistoilun järjestävät yhteistyössä Kulmakunta-toiminta, Vapaaehtoiskeskus Virsu, ikäihmisten päivätoiminnat sekä Kotokartanosäätiö.

Katso tarkemmat tiedot syksyn Senioripuistoilusta täältä

Lisätietoja: 

Tiina Leiskamo
Toiminnanohjaaja
040 670 8513
Virastotalo Veturi, Eteläinen Asemakatu 4
tiina.leiskamo@riihimaki.fiOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.