Kulttuuri ja vapaa-aika Yleinen

Selvitys Riihimäen kesäteatterin uudistamisesta etenee

Selvitystyö Riihimäen kesäteatterin uudistamisesta etenee. Vielä vuoden 2020 kesäksi muutoksia ei kuitenkaan suunnitella vaan Riihimäen Nuorisoteatteri toteuttaa kesäteatterin ohjelmiston tuttuun tapaan Allinnan Montun nykyiseen kesäteatteriin.

Selvitystyön lähtökohtana on katetun kesäteatterinäyttämön ja katsomon rakentaminen oheistiloineen sekä kesäteatterin sijaintipaikka. Vaihtoehtoisina sijaintipaikkoina ovat Allinnan Monttu ja Rautatienpuisto.

Selvityksen vaihtoehtoisista sijaintipaikoista on määrä valmistua lokakuun puoliväliin mennessä. Sen jälkeen vuorossa on kustannusarvioiden laskeminen. Selvitystyön tuloksia on tarkoitus käsitellä Riihimäen kaupunginhallituksen seminaarissa lokakuun loppupuolella.

”Allinnan monttu on palvellut vuosikymmeniä riihimäkeläisiä kesäteatterin katsojia. Fasiliteetit alkavat kuitenkin olla tiensä päässä, jonka takia nopea selvitystyö ja töiden aloittaminen takaavat kesäteatterin jatkuvuuden Riihimäellä.  Nuorisoteatteri odottaa innolla myös yhteistyötä Riihimäen teatterin kanssa” Riihimäen Nuorisoteatterin rehtori Sanna Saarela sanoo.

Vaikka muutoksia ei ole tulossa vielä 2020 kesälle, Riihimäen Nuorisoteatteri ja Riihimäen teatteri ovat jo aloittaneet kesäteatterin toimintaa koskevan yhteistyön. Tulevaisuudessa teatterit toteuttavat kesäteatterin ohjelmiston yhteistyönä.

”Olen innoissani siitä, että kesäteatterihanke etenee ripeästi ja tulee aikanaan tarjoamaan nykyistä paremmat puitteet kesäteatterin tekemiseen Riihimäellä. Olen myös iloinen siitä, että Riihimäen Nuorisoteatterilla ja Riihimäen teatterilla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä uudessa kesäteatterissa”, Riihimäen elinvoimajohtaja Mika Herpiö sanoo.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.