Koulut Liikunta Nuoriso perusopetus Sivistyspalvelut Yleinen

Sadoille koululaisille maksuttomia harrastuskerhoja – nuorille ilmainen uimahallivuoro

Riihimäen koulut ovat mukana Harrastamisen Suomen mallissa, joka tarjoaa maksutonta toimintaa lapsille ja nuorille koulupäivän yhteydessä. Harrastamisen Suomen malli toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella.

Kaksi lasta harjoittelee jonglöörausta pyörittämällä kepin päässä lautasmaista esinettä.
Harrastustoimintaan pääsi mukaan yli 450 lasta. Kuva: Jenniina Nummela

Riihimäen koululaisille järjestetyt harrastuskerhot on muodostettu oppilaskyselyn perusteella, joka tehtiin lukuvuoden 2020–2021 aikana. Eri-ikäisille lapsille järjestetään koulupäivän jälkeen kerhoja, joissa voi harrastaa parkouria, kiipeilyä, ruoanvalmistusta, kuvataiteita, keilausta, vesiliikuntaa, eläinten hoitoa, jääliikuntaa, musiikkia, pyöräilyä ja kuntosaliharjoittelua. Lisäksi 6–9 luokkalaisille koululaisille järjestetään etsivän harrastustoiminnan kerho.

”Etsivässä harrastustoiminnassa on kyse erilaisten harrastusten kokeilusta ja niihin voi osallistua, vaikka ei oikein tietäisi, mitä haluaa”, hankekoordinaattori Jere Liljenbäck sanoo.

Monet kerhoista toimivat koulukohtaisia, mutta myös kaikille avointa toimintaa järjestetään. Osa kerhoryhmistä on jo täynnä, mutta joissakin kerhoissa on vielä tilaa. Nuorille tarjotaan mahdollisuutta myös omatoimiseen harrastamiseen eikä kaiken harrastamisen tarvitse välttämättä olla ohjattua. 6–9-luokkalaislle aloitetaan maksuton uimahallivuoro Riihimäen uimahallissa perjantaisin kello 15–17. Ensimmäinen maksuton vuoro on perjantaina 17. syyskuuta ja viimeinen 27. toukokuuta. Vuoron aikana voi käydä myös uimahallin kuntosalilla.

”Mikäli uudet harrastukset kiinnostavat, kannattaa katsoa lisätietoa Wilman kautta lähetetystä ilmoittautumislinkistä”, Liljenbäck sanoo.

Koulujen kerhotarjonnassa on eroja, mikä johtuu oppilaiden erilaisista toiveista sekä siitä, että kaikille kerhoille ei saatu ohjaajia niihin harrastuskerhoihin, joita oppilaat toivoivat. Kaikkiaan Riihimäen koulujen harrastuskerhoihin pääsi kuitenkin mukaan yli 450 lasta ja nuorta.

Harrastamisen Suomen malli aloitettiin Riihimäen kouluissa harrastusviikolla syyskuun alussa. Silloin koulupäivien aikana tarjottiin harrastuskokeiluja koululaisille ja opettajat saivat ilmoittaa oppilaitaan erilaisiin lajikokeiluihin. Koululaiset pääsivät kokeilemaan suunnistusta, padelia, parkouria, joukkuevoimistelua, akrobatiaan, keilausta, jääliikuntaa, soittamista, elokuvan tekemistä, yleisurheilua sekä koripalloa, käsipalloa, voimistelua, tanssia ja cheerleadingia. Kokeilujen järjestämiseen osallistui noin 13 eri harrastustoimijaa.

Harrastamisen Suomen mallin päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Löydät lisätietoa täältä.

Lisätiedot: Jere Liljenbäck, hankekoordinaattori, puh: 050 5255468OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 1 Kyllä 0 Ei 1

Kommentit on suljettu.