Hallinto- ja konsernipalvelut Joukkoliikenne Koulut Liikenne ja kadut Sivistyspalvelut Yleinen

Roikka 2019- palkinto Peltosaaren koulun työyhteisölle

Kaupungilla on myönnetty vuodesta 2015 lähtien työyhteisöpalkitsemisen käytäntönä Roikka-palkinto.  Roikka-palkinnon myöntämisen kriteereinä ovat työn kehittäminen ja yhteistoiminnallisuuden edistäminen. Huomiota kiinnitetään esimerkiksi siihen, kuinka työyhteisö on onnistunut arjen uusilla ratkaisuilla sopeuttamaan toimintaansa muuttuneisiin tarpeisiin sekä kehittänyt perustehtäväänsä ja asiakaspalvelua ennakkoluulottomasti toimintatapoja uudistaen.

Palkinnon nimen lähtökohtana on Riihimäellä sijaitseva taiteilija Kari Juvan veistämä Radanrakentajien muistomerkki ”Topparoikka”-patsas vuodelta 1970. Topparoikka sanana tarkoittaa rautatienrakentajien työryhmää. Roikka- sana on ollut laajalti käytössä murteissa tarkoittaen työryhmää ja joukkoa. Taiteilija Juva on kertonut Topparoikka-patsaan kuvaavan sitä hetkeä, jolloin rata oli valmis ja rakentajat saattoivat oikaista selkänsä mahtipontisina mittavan työn tehtyään.

Palkinnonsaajan nimeää vuosittain Riihimäen kaupungin kehittämistoimikunta toimialojen ja toimialueiden kehittämisryhmien ehdotusten pohjalta. Vuoden 2019 Roikka-palkinto myönnettiin 16.12.2019 Peltosaaren koulun työyhteisölle. Palkinnon suuruus on 1 000 €.

 

Muutoksen valjastaminen yhteisöllisyyden edistämiseen

Peltosaaren koulu muutti väistötiloihin syyslukukauden 2019 alussa. Vanhan Peltosaaren koulun toiminnan päättyminen kosketti paitsi koulun oppilaita perheineen, henkilökuntaa niin myös Peltosaaren asukkaita. Väistötiloihin siirtymisen varmistuttua koulun henkilökunta päätti lähteä mukaan järjestämään Peltosaaren Lähiöfest-tapahtumaa, jonka yhteyteen järjestettiin Peltosaaren koulun läksiäistapahtuma. Tavoitteena oli luoda upea ja ikimuistoinen tapahtuma, joka kunnioittaisi vanhaa koulua ja Peltosaaren kouluyhteisöä. Peltosaaren koulun kiinteistö on toiminut tärkeänä tukikohtana ajatellen koko Peltosaaren asuinaluetta. Koulun tiloissa on toiminut mm. nuorisotila, liikuntaryhmiä ja kokouksiaan siellä ovat järjestäneet Peltosaari-seura ja alueen taloyhtiöt.

Projektin ja tapahtuman avulla sekä muun muassa tapahtumalle avatun fb-sivun kautta onnistuttiin hienolla tavalla tuomaan yhteen Peltosaaren koulun entiset ja nykyiset oppilaat, henkilökunta ja asukkaat.

”Peltosaaren koulun muutosprosessi on oiva esimerkki Riihimäki-strategian mukaisesta rohkeasta ja ennakkoluulottomasta kehittämisestä ja yhteisöllisyyden edistämisestä. Kaupungin henkilöstö osoitti muutoksen läpiviennissä esimerkillistä sitoutumista ja joustavuutta, joiden tuloksena väistötiloihin siirtymisestä syntyi koko kaupungin ja erityisesti Peltosaaren asukkaiden yhteinen, arvokas muisto”, iloitsee henkilöstön kehittämispäällikkö Päivi Ojanen.

 

Väistötiloihin siirtymisessä erityishuomiota liikennesuunnitteluun ja turvallisuuteen

Oppilaiden väistötiloihin siirtymisen ja siihen liittyvän liikennöinnin suunnittelussa tehtiin erinomaista yhteistyötä oppilaiden, vanhempien ja teknisen palvelukeskuksen liikennesuunnittelusta vastaavien työntekijöiden kanssa. Koulumatkaturvallisuuteen panostamisella helpotettiin muutoksen sujuvuutta niin vanhempien kuin oppilaiden kannalta.

Erityiskiitokset liikenneturvallisuuden huomioimisesta ansaitsevat Peltosaaren koulun henkilöstön lisäksi Riihimäen kaupungin liikennesuunnittelija Anna-Maija Jämsen ja liikennetekniikan asiantuntija Kimmo Männistö. Anna-Maija Jämsen oli vahvasti mukana suunnittelemassa turvallista kävely- ja pyöräilyreittiä väistötiloihin yhteistyössä henkilökunnan ja muiden sidosryhmien kanssa.  Liikennetekniikan asiantuntija Kimmo Männistö suunnitteli joukkoliikenteen linjastoon tarvittavat muutokset sujuvien koulumatkojen varmistamiseksi.

 

Lisätietoja:
Päivi Ojanen
henkilöstön kehittämispäällikkö
P. 019 758 4086


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.