Elinkeinopalvelut Yleinen

Robottipuhelut tavoittivat yhteensä yli 400 yrittäjää      

Robotti soitti 9. heinäkuuta 278 riihimäkeläiseen yritysnumeroon, joista ei vastattu 16. kesäkuuta soitettuun puheluun. Yrittäjille soitettiin uudestaan siksi, ettei kesäkuun soittokierroksen takaisinsoittomahdollisuus toiminut. Nyt takaisinsoittomahdollisuus oli avoinna 2. elokuuta asti.

”Toisen soittokierroksen vastaukset eivät muuttaneet tuloksia olennaisesti. Molemmilla kierroksilla suurin osa vastanneista ilmoitti, että koronaviruspandemia on vaikuttanut yrityksen toimintaan jossain määrin tai ei juuri ollenkaan”, elinvoimajohtaja Mika Herpiö sanoo.

”Sen sijaan toisella kierroksella tulevaisuudennäkymät olivat aavistuksen ensimmäistä kierrosta myönteisemmät, sillä suurin osa vastaajista ennakoi liiketoiminnan palaavan pandemian jälkeen ennalleen tai kasvavan.”

Heinäkuun soittokierroksella takaisin robotille soitti muiden takaisinsoittojen ohella 23 yrittäjää, jotka eivät olleet robotin soittolistalla. Kierroksella tavoitettiin aiemmin tavoitettujen lisäksi 13 tukitarpeita ilmaissutta yrittäjää, jotka toivoivat yhteydenottoa elokuussa. Yrittäjät ilmaisivat tukitarpeita kaikissa kyselyssä mainituissa kategorioissa, jotka olivat yritystukineuvonta, muu yritysneuvonta, toimitilatarpeet, työvoimatarpeet ja koulutustarpeet. Eniten tarvetta oli yritystukineuvonnalle. Suurin osa vastaajista ei kuitenkaan ilmaissut mitään tukitarvetta.

Yhteensä robottipuhelut yrittäjille tavoittivat 554 yrittäjää, joista koko kyselyyn vastasi 88. Yhteydenottoa elokuussa toivoi 26 yrittäjää. Kaikkiin yhteydenottoa toivoneisiin yrittäjiin on oltu alustavasti yhteydessä heinäkuussa, ja lähes kaikki heistä myös tavoitettiin. Kaikki jäljellä olevat yhteydenotot saadaan tehdyksi elokuun aikana.

”Korona luonnollisesti on ollut yksi iso keskustelun aihe, mutta paljon on myös muita keskusteluita tämän hetken tilanteista ja tarpeista sekä tulevista näkymistä”, Mika Herpiö kertoo.

Robottipuhelut ovat osa Sitran käynnistämää, koordinoimaa ja rahoittamaa hankekokonaisuutta, jossa kokeillaan robottipuhelutekniikkaa kuntalaisten kuulumisten ja palvelutarpeen selvittämiseen Riihimäellä, Kuhmoisissa ja Loviisassa.

Lisätietoja:

Mika Herpiö
elinvoimajohtaja
040 500 3345

Päivitys 17.8.2020: Korjattu otsikon lukumääräksi 400 (aiemmin otsikossa oli ”yli 500 yrittäjää”).OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.