Robo Riksu -hanke

Riihimäestä robotiikan pääkaupunki

Robo Riksu -hanke kutsuu mukaan yrittäjät, palveluiden tuottajat, opiskelijat ja kaupunkilaiset. Tehdään yhdessä kotikaupungistamme Robo Riksu, jossa osaaminen on tukevasti kiinni tulevaisuudessa!

We operate also in English.

Robo Riksu on Euroopan aluekehitysrahaston tukema hanke, jossa on kolme työpakettia:

  1. valmistavan teollisuuden robotiikka
  2. hyvinvoinnin ja palveluiden robotiikka
  3. yrityshautomo, robotiikan tapahtumat, viestintä ja hallinto

Hankkeessa töitä paiskivat Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hyria Koulutus oy sekä Riihimäen kaupunki (päätoteuttaja). Hanke alkoi vuonna 2018 ja päättyy vuoden 2020 lopulla. Hankkeen virallinen nimi on Robo Riksu ja sen koodi on A74009.

Riihimäki profiloituu robotiikan pääkaupungiksi. Nuorten upea menestys robotiikan SM-, EM- ja MM-kisoissa sekä syksyllä 2018 Riihimäen kaupungin kaikissa kouluissa alkanut robotiikan opetus ovat tästä esimakua. Robo Riksu -hanke on osa laajempaa robotiikkatyötä, jossa Riihimäki on jo lähitulevaisuudessa tunnettu robotiikan osaamiskeskittymä sekä robotiikkaan ja teknologiaan nojaavien yritysten kotikaupunki.

Robo Riksu -hankkeessa rakennetaan pohja toisen asteen ja korkea-asteen oppilaitosten sekä yritysten ja palveluntarjoajien robotiikan yhteistyölle. Asiakas- ja käyttäjälähtöisyys ohjaavat robotiikan kehittämistä. Robo Riksu -hankkeessa robotiikka nähdään laajasti ja se käsittää osaltaan myös seuraavia osa-alueita: esineiden internet (IoT), tekoäly, hyvinvointiteknologia, automatisaatio, ohjelmointi, koneoppiminen, konenäkö sekä robotisaation yhteiskunnalliset vaikutukset.

Riksun Robopäivät

Hanke toteuttaa Riksun Robopäivät -nimellä erilaisia tapahtumia, joissa on mahdollista tutustua robotiikkaan laajasti. Päivien sisältöä ovat muun muassa työpajat, avoimet ovet, koulutukset sekä pilottien ja yritysten esittelyt. Yrityshautomoon etsitään robotiikan startup-yrityksiä ja niitä tuetaan kunkin aloittelevan yrityksen tarpeiden mukaisesti.

Hanke tekee tiivistä yhteistyötä alueen muiden robotiikkaan liittyvien hankkeiden kanssa sekä toimii kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Robo Riksu tekee osaltaan yhteistyötä robotiikan opetukseen ja kerhotoimintaan liittyen varhaiskasvatuksesta lukioon asti.

Lisätietoja:

Pia Engström
kehityspäällikkö
040 629 7672
Eteläinen Asemakatu 4
sähköpostiosoite muotoa etunimi.sukunimi@riihimaki.fi

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0