Riihimäestä robotiikan pääkaupunki

Riihimäkeläiset lapset ja nuoret ovat etuoikeutetussa asemassa, sillä kaupunki tarjoaa ainoana kuntana Suomessa varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmiin perustuvaa robotiikkaopetusta päiväkodista lukion loppuun saakka. Systemaattisella robotiikkaopetuksella luodaan vankkaa pohjaa Riihimäen robotiikkakampukselle ja pyrkimykselle kehittyä Suomen robotiikan pääkaupungiksi.

Robotin rakentamisprosessi opettaa keskeisiä työelämätaitoja, kuten tiimityöskentelyä, ongelmanratkaisua, projektinhallintaa, kriittistä ajattelua ja tiedonhakua. Tulevaisuudessa robotiikka, esineiden internet ja tekoäly ovat osa arkeamme tavalla, jota harva osaa vielä edes kuvitella. Elinkeinoelämältä on tullut jo nyt viestiä kasvaneesta osaamistarpeesta alalla.

Robotiikkakampuksella on monipuolista osaamista. Robotiikkakampus on opiskelijoiden, yrittäjien ja tutkijoiden verkosto, jossa tehdään monialaista kehittämistyötä käyttäjän tarve edellä. Robotiikkakampusta rakennetaan Hyrian, Hämeen ammattikorkeakoulun, Riihimäen kaupungin, elinkeinoelämän ja palveluntarjoajien yhteistyönä.

We operate also in English.

Lisätietoja:

Esa Santakallio
sivistysjohtaja
019 758 4450
Eteläinen Asemakatu 2

Pia Engström
kehityspäällikkö
019 758 4467
040 629 7672
sähköpostiosoite muotoa etunimi.sukunimi@riihimaki.fi

 

 

           

 


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0