Nuoriso Sivistyspalvelut Yleinen

Robotiikan SM-kisat järjestetään etäyhteyksillä V5-sarjassa

Koronapandemian vuoksi robotiikan VEX-robotiikan suomenmestaruuskilpailut järjestetään tänä vuonna erikoisjärjestelyin. Koronaviruksesta johtuen yleisöllä ei ole pääsyä kilpailutapahtumaan. Kilpailua ei myöskään pääse seuraamaan internetissä.

Kuluvalla kilpailukaudella 2020–2021 Riihimäellä järjestään robotiikan SM-kilpailut yli 14-vuotiaille oppilaille ja toisen asteen opiskelijoille tarkoitetussa VEX V5 -sarjassa etäyhteyksien avulla. Kilpailijat siis osallistuvat kilpailuihin etäyhteydellä eivätkä he matkusta kisapaikalle Riihimäelle.

Korona aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä robotiikkakisoihin.

SM-kilpailut sisältävät kirjallisia ennakkotehtäviä, etäyhteyksillä toteutettavia tuomarihaastatteluja sekä reaaliaikaisia kilpasuorituksia, mitkä välitetään internetin kautta Riihimäelle kilpailuorganisaation ja tuomareiden käyttöön.

Suuren suosien saavuttaneita alle 14-vuotiaiden robotiikan VEX IQ -sarjan SM-kilpailuja ei valitettavasti pystytä järjestämään Riihimäellä tämän kilpailukauden aikana resurssipulan vuoksi. Etäyhteyksien rakentaminen, teknisten järjestelmien toimivuuden ja tuomarityöskentelyn varmistaminen 10–20 paikakunnalle ei onnistu nykyisillä Riihimäen kaupungin ja yhteistyötahojen resursseilla.

”On erittäin ikävää, että peruskoulun oppilaiden osalta joudutaan oppilaita innostavat ja motivoivat VEX IQ -kilpailut perumaan koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi. Tässä täytyy kuitenkin mennä terveys edellä, jolloin kilpailuja ei voi järjestää lähitapahtumana”, kehittämisjohtaja Esa Santakallio toteaa.

”Toivottavasti pandemiatilanne Suomessa helpottaa mahdollisimman pian, jolloin tämän kilpakauden aikana voitaisiin järjestää pienempiä, turvallisesti toteutettuja, kuntakohtaisia ja alueellisia kilpailutapahtumia”, hän jatkaa.

Riihimäen kaupunki järjestää keskiviikkona 20.1.2021 pidettävät VEX V5 -robotiikan SM-kilpailut yhdessä Roboedu ry:n kanssa.

Riihimäen urheilutalossa on järjestetty VEX-robotiikan SM-kilpailuita neljänä vuonna ja esimerkiksi viime vuoden kilpailuihin osallistui yli 40 joukkuetta ja yli 150 robotiikkaosajaa eri puolilta Suomea.

Lisätiedot:

Kehitysjohtaja Esa Santakallio, puh: 040 330 4450OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 2 Kyllä 0 Ei 2

Kommentit on suljettu.