Sivistyspalvelut Yleinen

Robotiikan neljännet SM-kilpailut Riihimäellä 5.–7.2.

Riihimäellä järjestetään ensi viikolla kolmepäiväiset robotiikan SM-kilpailut. Kilpailuihin osallistuu noin 200 robotiikan osaajaa ympäri Suomen. Joukkueita kisoihin osallistuu ennätysmäärä, ja mukana on aiempaa enemmän nuoria osallistujia.

Riihimäen kaupunki järjestää yhdessä Roboedu ry:n kanssa Suomen neljännet viralliset VEX-robotiikan SM-kilpailut 5.–7.2.2020 Riihimäen Urheilutalolla. Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan kaikkina kilpailupäivinä.

’’Yleisön kannalta mielenkiintoisimpia tapahtumia ovat torstaina kello 13.00 alkavat kisojen avajaiset ja perjantaina noin kello 13.45 alkavat VeX IQ finaalit”, projektipäällikkö Samu Ylönen kertoo.

Kisojen avajaisiin osallistuu Riihimäki-Hyvinkää kauppakamarin toimitusjohtaja Marja Heinimäki, ja palkinnot jakaa Wurthin toimitusjohtaja Mika Rantanen.

Kilpailuja käydään kahdessa eri sarjassa: peruskoululaisille tarkoitetussa VEX IQ -robotiikassa sekä yli 14-vuotiaille ja toisen asteen opiskelijoille tarkoitetussa VEX EDR -robotiikassa. Kilpailuihin osallistuu 53 joukkuetta ympäri Suomen. Osallistujista 40 prosenttia on alle 12-vuotiaita, mikä on enemmän kuin aiempina vuosina. Lisäksi kilpailuihin osallistuu joukkueita huomattavasti aiempaa useammalta paikkakunnalta ja useammasta koulusta.

Riihimäkeläisiä joukkueita kisoihin osallistuu 17. Joukkueita on kaikista kolmesta yläkoulusta ja neljästä alakoulusta. Riihimäkeläisten joukkueiden määrä on lähes sama kuin aiempina vuosina, mutta karsinta kilpailuun on ollut paljon kovempaa kuin aiemmin. Kaupungissa pidettiin joulukuussa kaupungin sisäiset karsintakilpailut, sillä joukkueita on Riihimäellä enemmän kuin kilpailuihin voidaan ottaa.

”Kilpailuihin ilmoittautuneiden joukkueiden kokonaismäärä on kasvanut viime vuodesta, mikä kertoo robotiikan kansallisen kilpailutoiminnan kehityksestä”, Samu Ylönen sanoo.

Myös muut kilpailuihin osallistuvat joukkueet ovat käyneet läpi karsinnan joko kauden aikaisten tapahtumien perusteella tai koulukohtaisilla karsintakilpailuilla. Kilpailukauden aiempien kisatapahtumien perusteella voidaan odottaa, että kilpailuista tulee erittäin kovatasoiset.

Keskiviikkona 5. helmikuuta kilpaillaan VEX EDR -robotiikassa, jossa pääosa osallistujia on peruskoulun 8.–9.-luokkalaisia ja toisen asteen opiskelijoita. Torstaina ja perjantaina 6.–7. helmikuuta kilpailevat alle 15-vuotiaat ja sitä nuoremmat peruskoululaiset VEX IQ -robotiikassa. Molempien kisasarjojen kolme parasta joukkuetta saavat osallistumisoikeuden huhtikuun lopussa järjestettäviin MM-kisoihin.

Kisat ovat yleisölle avoinna seuraavasti:

5.2. klo 10.00–16.00
6.2. klo 13.00–17.00 (avajaiset klo 13.00)
7.2. klo 09.15–14.45 (finaalit alkaen klo 13.45)

Urheilutalolle on vapaa pääsy koko kisojen ajan.

Kisoja voi seurata myös streamin kautta. 

Lisätietoja:

Samu Ylönen
projektipäällikkö
040 548 7715
Eteläinen Asemakatu 4
Robo oppii -hanke

 OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.