Sivistyspalvelut

Robotiikan ensimmäiset EM-kilpailut ja kolmannet SM-kilpailut Riihimäellä 9.–13.1.

Riihimäellä järjestetään ensi viikolla viisipäiväiset robotiikkakilpailut kolmessa eri kilpailumuodossa. Kilpailut tuovat kaupunkiin 66 joukkuetta kuudesta eri Euroopan maasta. Joukkueissa on oppilaita, opiskelijoita ja joukkueiden johtajia yhteensä noin 330 henkeä. Suomesta robotiikkakilpailuihin osallistuu noin 40 joukkuetta. Riihimäen robotiikkakilpailut alkavat SM-kisoilla ja huipentuvat 12.–13. tammikuuta pidettäviin ensimmäisiin VEX IQ -robotiikan Euroopan mestaruuskilpailuihin. Kisat pidetään Riihimäen urheilutalolla.

Kisat yleisölle avoinna:

VEX EDR – SM-kisat 

ke 9.1. klo 11-17 Viralliset avajaiset klo. 13.

VEX IQ – SM-kisat 

to 10.1. klo 12.45 -17 

pe 11.1. klo 8.15-15 (palkintojen jako klo 14.30) 

VEX IQ – EM-kisat 

la 12.1. klo 10-17 

su 13.1. klo 9-15 (palkintojen jako klo 14.30) 

Urheilutalolle on vapaa pääsy koko kisojen ajan.

Kisojen streamausta voi seurata täällä.

Kilpailujen kulkua voi seurata myös Riihimäen kaupungin verkkosivuilta www.riihimaki.fi ja Roboedu ry:n verkkosivuilta www.roboedu.fi

”Riihimäen robotiikkakilpailut ovat herättäneet suurta mielenkiintoa kotimaan lisäksi myös ulkomailla. Esimerkiksi viime vuoden finaalipäivänä robotiikan SM-kilpailuja seurasi internetin välityksellä yli 11 000 katsojaa. Tänä vuonna meillä on kolme finaalipäivää, joten Hyria koulutus Oy:n opiskelijoiden kuvaamille lähetyksille voi odottaa paljon suurempia katsojalukuja” Riihimäen kaupungin sivistysjohtaja Esa Santakallio toteaa.

Riihimäen Urheilutalolla EM- ja SM-tason robotiikkakilpailut käynnistyvät keskiviikkona 9. tammikuuta kello 10. Ensimmäinen kilpailulaji on nimeltään Turning Point ja se käydään ensisijaisesti toisen asteen opiskelijoille tarkoitetulla VEX EDR -kehitysalustalla. Tämä kilpailumuoto on erittäin tunnettu ja laajassa käytössä Euroopan ulkopuolella. Riihimäellä järjestettävät VEX EDR -robotiikan SM-kilpailut ovat lajissaan Suomen ensimmäiset. Kilpasarjaan on ilmoittautunut yhteensä kahdeksan joukkuetta Orimattilasta, Oulusta ja Riihimäeltä. Kilpailut avaa kello 10 Riihimäen sivistysjohtaja Esa Santakallio ja palkinnot jakaa kello 13.30 Roboedu ry:n puheenjohtaja Timo Tiusanen.

Torstaina 10. tammikuuta ja perjantaina 11. tammikuuta pidettäviin ja järjestyksessään kolmansiin peruskoululaisille tarkoitetun VEX IQ -robotiikan SM-kilpailuihin osallistuu 33 peruskoululaisten joukkuetta ympäri Suomea. Viime vuoteen verrattuna kilpailuihin osallistuvien joukkueiden määrä on kasvanut seitsemällä. SM-kilpailujen osallistujamäärä on samalla kasvanut yli 160 henkeen. Etenkin alakoulusarjaan osallistuvien joukkueiden ja oppilaiden määrä on kasvanut. Tämän vuoden SM-kilpailut avaa torstaina 10. tammikuuta kello 13 Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri ja palkinnot jakaa perjantaina 11. tammikuuta kello 14.30 Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin toimitusjohtaja Anne Pevkur. Palkintojenjakotilaisuudessa palkitaan parhaat joukkueet yksilöhaasteessa ja tiimihaasteessa.

Euroopan ensimmäisiin VEX IQ -robotiikan kehitysalustan EM-kilpailuihin saatiin järjestämislupa kansainväliseltä kattojärjestöltä kesäkuussa 2018. Lauantaina 12. tammikuuta käynnistyviin EM-kilpailuihin osallistuu 25 joukkuetta viidestä eri maasta. Näistä joukkueista kahdeksan tulee Suomesta ja muut joukkueet Latviasta, Tsekeistä, Turkista ja Virosta. Kaikkiaan EM-kilpajoukkueissa on noin 110 jäsentä. EM-kilpailut avaa kilpailujen suojelija MEP Miapetra Kumpula-Natri lauantaina klo 10, palkinnot jakaa sunnuntaina kello 14.30 Sacotec Oy:n toimitusjohtaja Antti Zitting.

Lisätietoja:

Esa Santakallio                                         Reetta Viitanen

sivistysjohtaja                                            luokanopettaja

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 3 Ei 0 Kyllä 3 Ei 0

Kommentit on suljettu.