Reilu kauppa Ympäristö ja luonto

Riksussa hörpittiin Reilua kahvia ja tehtiin Suomen ennätys

Eri puolilla Suomea järjestettiin eilen tuhansia Reilun kaupan kahvitaukoja, joilla yritettiin lyödä ruotsalaisten hallussa oleva Reilun kaupan kahvinjuonnin maailmanennätys. Riihimäellä osallistuttiin taukoon sekä kirjastolla, että kierrätyskeskuksen kahvila Kuplassa. Pelkästään kirjastolla kävijöitä oli parin tunnin aikana reilu 150.

Reilun kaupan hengessä myös koululaisille ja päiväkotilapsille tarjottiin Reilun kaupan banaaneja.

– Meillä oli oikein iloinen ja reilu tunnelma eilen kirjastolla. Osaa kahvittelijoista tauon mainostus ei ollut tavoittanut, joten paikalle saatiin myös iloisesti yllättyneitä kirjastokävijöitä, Riihimäen kaupungin ympäristöasiantuntija Jenni Takala kertaa.

– Myös Reilu kauppa kiinnostaa ihmisiä ja ilmaiseksi jaossa ollut 20-vuotisjuhlaansa viettävä Reilu-lehti teki hyvin kauppansa. Niitä tulee jakoon lähiaikoina myös muihin kohteisiimme, Takala juttelee.

Riihimäen seurakunta tarjosi kahvitauolla Reilun kaupan suklaat.

– Meillä on Riihimäellä hyvä Reilun kaupan kannatusryhmä, josta eilen olivat paikalla Reija Peltomäki kierrätyskeskukselta, Petja Heiskanen Riihimäen seurakunnalta, Ritva Antila Martoista ja Sari Jokinen Riihimäen Vihreistä. Myös Anne Laine Luonnonsuojeluyhdistyksestä kuuluu kannatusryhmään, Jenni Takala kiittelee.

Kahvihetken maailmanennätys jäi vielä ruotsalaisten haltuun, mutta toukokuussa 2017 tehty Reilun kaupan kahvitauon osallistujamäärän Suomen ennätys rikkoontui kuitenkin selvin lukemin. Toissa vuonna Suomessa järjestettyyn Reilun kaupan kahvitaukoon osallistui reilut 72 000 kahvittelijaa ja eilen tempaukseen osallistui yli 80 000 osallistujaa.

 

Lisätietoja:

ympäristöasiantuntija Jenni Takala

puh. 0197584162

 

 

 

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.