Kirjasto Kulttuuri ja vapaa-aika Sivistyspalvelut Yleinen

Riihimäki suunnittelee kirjaston uudistamista

Riihimäki harkitsee nykyisten kirjastotilojen uudistamista. Kirjaston rooli on muuttunut aiempaa aktiivisemmaksi palvelujen tarjoajaksi, minkä vuoksi kirjastotiloja on ajanmukaistettava.

Nykyiset kirjaston asiakastilat eivät vastaa kaikilta osin nykyajan vaatimuksia. Uusia tiloja tarvitaan esimerkiksi digitaalisille palveluille ja nuorten käyttöön.

Kirjaston asiakkaille halutaan tarjota inspiroivia ja muuntautuvia tiloja niin yksilöllisiin kuin yhteisöllisiin tarpeisiin.

Ajanmukaiset tilaavat takaavat sen, että Riihimäen kirjasto voi palvella asiakkaitaan riittävän laadukkaasti.

Riihimäen kirjasto on saanut aluehallintovirastolta hankerahaa uudistuksen kokonaissuunnitteluun ja kirjaston uudistamisen tarveselvitys on tehty Riihimäen kaupungin tilakeskuksen, Riihimäen kirjaston ja JKMM Arkkitehdit -arkkitehtitoimiston yhteistyönä. Selvityksessä on huomioitu myös kirjaston asiakaskyselyn tuloksia.

Selvityksessä esitetään periaatteet kirjaston tilojen, toimintojen ja palvelujen sijoittamisesta kirjastorakennukseen sekä niiden hyötysuhteet toisiinsa. Riihimäen kirjastorakennus on arkkitehti Osmo Lapon suunnittelema ja se on avattu 1986. Suunnittelun lähtökohtana on, että uudistukset toteutetaan rakennuksen alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen.

Riihimäen sivistys- ja hyvinvointilautakunta on hyväksynyt Riihimäen kirjaston uudistuksen tarveselvityksen ja se esittää, että kaupunginhallitus antaa tilakeskuksen tehtäväksi Riihimäen kirjaston uudistamisen hankesuunnittelun.

Lisätiedot:

Kaija Viskari, kirjastotoimenjohtaja

Puh: 019 758 4675


,

Asiasanat: kirjasto

OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0

Kommentit on suljettu.