Kulttuuri Kulttuuri ja vapaa-aika Yleinen

Riihimäki selvittää uuden kesäteatterin rakentamista

Riihimäen kaupunki ryhtyy selvittämään uuden kesäteatterin rakentamista Allinnan monttuun tai vaihtoehtoisesti Rautatienpuistoon.

Kesäteatterin kattamista on esitetty valtuustoaloitteessa jo vuonna 2016. Asia nousi uudelleen ajankohtaiseksi sekä keskustan kehittämisen visiotyön että Riihimäen Teatterin omistajavaihdoksen yhteydessä.

”Suomen vaihtelevat kesäsäät ovat haaste ulkoilmateattereissa. Katettu kesäteatteri ja asianmukaiset oheistilat parantaisivat merkittävästi asiakaskokemusta ja mahdollistaisivat entistäkin vetovoimaisempien tuotantojen toteuttamisen Riihimäellä. Riihimäen Nuorisoteatteri ja Riihimäen Teatteri ovat kiinnostuneita kehittämään kesäteatteritoimintaa yhdessä.  Vanhan teatterin kattamisesta tai uuden teatterin rakentamisesta ei ole vielä tehty mitään päätöksiä, mutta uusi sijoituspaikka on herättänyt keskustelua jo nyt”, Riihimäen kulttuuri- ja hyvinvointipäällikkö Anna Vesén sanoo.

Selvitystyön lähtökohtana on 500-600-paikkainen kesäteatteri, jonka katsomo ja näyttämö ovat katettuja. Selvityksessä huomioidaan lisäksi kesäteatterin oheistilojen, kuten wc-tilojen ja varastojen, tarve.

Laajassa selvityksessä tutkitaan myös, kuinka uuden kesäteatterin tarvitsemat liikenne- ja pysäköintijärjestelyt voitaisiin järjestää Allinnan montussa ja Rautatienpuistossa.

Samalla tarkentuu kesäteatterin rakentamisen sijaintipaikasta riippuva kustannusarvio. Tällä hetkellä kesäteatterin rakennustyölle on varattu investointibudjetissa 200 000 euroa.

Selvitystyön tekijä valitaan kilpailutuksella kesäkuun alkuun mennessä ja hankesuunnitelman on tarkoitus olla valmiina alkusyksyyn mennessä.

”Vielä ei tiedetä, minkälaisia mahdollisia kaavamuutoksia uuden kesäteatterin rakentaminen vaatii. Hankesuunnitelman valmistuttua asia etenee päätöksentekoon. Tavoitteena on saada kesäteatteri sateen suojan jo kesäksi 2020”, Vesén kertoo.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 5 Ei 0 Kyllä 5 Ei 0

Kommentit on suljettu.