Yleinen

Riihimäki selvittää robottipuhelulla kaupunkilaisten jaksamista ja ajatuksia koronan keskellä

Riihimäen kaupunki soittaa asukkailleen robottipuhelun torstaina 12. marraskuuta. Puhelun avulla selvitetään kaupunkilaisten jaksamista ja ajatuksia pitkittyneen koronatilanteen keskellä. Kaupunki hyödyntää puhelun avulla kerättyä tietoa tehdessään koronapandemiaan liittyviä päätöksiä ja linjauksia.

Ensimmäisen kerran kaupunkilaisten jaksamista koronan keskellä selvitettiin robottipuhelulla toukokuussa.

”Kevään puhelukierroksen perusteella kaupunkilaiset olivat selvinneet poikkeustilanteessa pääosin hyvin. Kun korona nyt edelleen vaikeuttaa elämäämme eikä pandemian päättymisestä ole tietoa, päätimme kartoittaa tilannetta uudelleen. Puhelu ei ole kuitenkaan ihan samanlainen kuin keväällä”, vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö sanoo.

Keväällä kaupunki päätti puhelun vastausten perusteella muun muassa jatkaa liikuntapalveluiden videointia ja sähköisen palvelutarjonnan kehittämistä yleisesti sekä selvittää, miten etäopetuksen keinoja voitaisiin hyödyntää normaalissa toiminnassa lähiopetuksen rinnalla.

Robotti soittaa 12. marraskuuta kello 16.00 alkaen noin 10 000 riihimäkeläiselle numerosta 09 4255 0326. Robotti ei soita alaikäisille merkittyihin liittymiin, salaisiin numeroihin tai numeroihin, joissa on markkinointikielto. Kaikilla kaupunkilaisilla on myös mahdollisuus soittaa itse robotille yllä mainittuun numeroon sunnuntaihin 15. marraskuuta asti. Takaisinsoittomahdollisuus aukeaa heti aamulla 12. marraskuuta. Puhelu toteutetaan vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiön äänellä.

Puhelu on osa robottipuheluiden sarjaa, jonka avulla on kartoitettu kaupunkilaisten näkemyksiä koronan lisäksi esimerkiksi kaupungin palveluverkon osalta. Ensimmäisen robottipuhelun Riihimäki toteutti toukokuussa. Nyt soitettavan puhelun lisäksi toteutetaan vielä kaksi robottipuhelua.

Robottipuhelut ovat osa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran käynnistämää, koordinoimaa ja rahoittamaa hankekokonaisuutta, jossa kokeillaan robottipuhelutekniikkaa kuntalaisten kuulumisten ja palvelutarpeen selvittämiseen eri kunnissa.

Lisätietoja:

Mika Herpiö
elinvoimajohtaja
040 500 3345OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.