Sivistyspalvelut Vanhuspalvelut Yleinen

Riihimäki saa kaksi palkintoa kunta-alan kehittämisohjelmalta

Riihimäen kaupunki saa kaksi Hyvä kiertämään -palkintoa valtakunnalliselta kunta-alan työelämän kehittämisohjelmalta. Palkinnot myönnetään Riihimäen kaupungin Senioripuistoilulle ja Taaperosta tohtoriksi -robotiikkaopetukselle.

Palkinnot myöntää Kunteko 2020 -ohjelma, joka kehittää kuntien ja maakuntien työelämän tuottavuutta, tuloksellisuutta ja laatua. Senioripuistoilu palkitaan innostavana tekona sosiaali- ja terveysalan ryhmässä ja robotiikkaopetus palkitaan innostavana tekona opetus- ja kasvatustekojen ryhmässä.

Riihimäen kaupunki aloitti ikääntyneille suunnatun Senioripuistoilun, kun ikäihmisten päivätoiminta ja muut avoimet toiminnat suljettiin keväällä koronapandemian vuoksi. Senioripuistoilussa ikäihmisille järjestettiin toimintaa kaupungin puistoissa ja pelkästään kesäkuukausien aikana osallistujia oli yli 1200 ikäihmistä. Senioripuistoilu jatkui Riihimäellä niin kauan kuin syyssää salli mukavan yhteispuistoilun lokakuun loppupuolelle asti. Talvikuukausien aikana senioreille järjestetään muun muassa yhteisiä kävelylenkkejä sekä etätapaamisia.

Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen vieraili Senioripuistoiluissa syksyllä.

”Olen erittäin hyvällä mielellä siitä, kuinka päivätoimintapalveluiden porukka on ollut valppaana. He reagoivat ketterästi koronahaasteeseen, käänsivät sen voitoksi ja loivat jotain uutta. Senioripuistoiluissa virkistystä, kuntoutusta, yksinäisyyden peittoamista ja naapurustoon tutustumista toteutettiin rollaattorimatkan päässä senioreiden omasta kodista ja oltiin turvallisesti ”ihan pihalla”. Tällä tiellä jatketaan myös ensi vuonna”, palveluesimies Janne Yrjölä kertoo.

Toisena innostavana tekona Riihimäeltä palkitaan robotiikkaopetus, jota tarjotaan tällä hetkellä aina päiväkodista oppilaitosten toisen asteen opintoihin asti. Riihimäki on ainoa Suomen kunta, jonka strategiassa robotiikalla on keskeinen rooli, ja robotiikkaa voi opiskella järjestelmällisesti. Esimerkiksi perusopetuksessa kaikille oppilaille opetetaan robotiikkaa yhteisissä opinnoissa. Lisäksi sitä voi opiskella robotiikan valinnaisaineessa ja robotiikkakerhoissa.

”Tuntuu hyvältä, että kaupunki saa tunnustusta #RoboRiksu-kärkihankkeen kehittämistyöstä. Perusopetuksessa kaikki oppilaat kattavaa robotiikan opetussuunnitelma- ja opetustyötä on kehitetty pienin askelin kuuden vuoden ajan. On erityisen hienoa, että Riihimäellä jokainen lapsi ja nuori pääsee osalliseksi robotiikan yleissivistyksestä ja digitalisaation mahdollisuuksista. Muualla Riihimäestä halutaan ottaa esimerkkiä”, kehittämisjohtaja Esa Santakallio sanoo.

Molemmat palkituista Riihimäen kehittämisteoista ovat mukana Tekojen torilla, joka kerää yhteen kunta-alan työelämän isoja ja pieniä kehittämistekoja. Internetissä toimiva Tekojen tori laittaa hyvän kiertämään ja siellä olevat kehittämisteot ovat muiden kuntien käytettävissä.

Kunteko 2020, kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelma, on KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen JUKO:n, KoHo:n ja JAU:n yhteinen valtakunnallinen hanke, joka on viiden vuoden ajan tarjonnut kehittämisapua kuntatyöpaikoille sekä tehnyt hyvää kuntatyötä näkyväksi. Ohjelman päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto.

Kehittämisohjelma päättyy tämän vuoden lopussa. Riihimäen kaupunki palkitaan Kunteko-loppuseminaarissa 25. marraskuuta. Seminaari ja palkintojenjako järjestetään virtuaalisesti.

Lisätiedot:

Palveluesimies Janne Yrjölä, puh: 040 664 5609

Kehittämisjohtaja Esa Santakallio, puh: 040 330 4450OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.