Yleinen

Riihimäki myy vähemmistöosuuden Kaukolämmöstä – hallitus käsittelee kauppakirjaa torstaina

Riihimäen kaupunki myy Aberdeen Standard Investments (”ASI”) Economic Infrastructurelle 49 prosentin omistusosuuden Riihimäen Kaukolämpö Oy:stä. Riihimäen kaupunginvaltuusto päätti vähemmistöosuuden myynnistä 51 miljoonan euron hinnalla maanantai-iltana pidetyssä kaupunginvaltuuston kokouksessa. Päätös syntyi äänin 32–10 (1 tyhjä). Kauppa on vielä ehdollinen ja se edellyttää kaupunginhallituksen hyväksyntää. Kaupan odotetaan valmistuvan helmikuussa 2019.

    –  Kaupunginhallitus käsittelee kauppakirjan hyväksymisen torstain kokouksessa. Sen jälkeen huomio jatkovalmistelussa keskittyy kauppakirjan toteuttamisedellytysten täyttämiseen ja siinä on vielä iso työ edessä. Tämä kauppa avaa aivan toisenlaisen varautumismahdollisuuden tulevaisuuden haasteisiin ja tuo merkittävää lisäarvoa kaupungille, Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko sanoo.

    – Tämä oli yksi valtuustokauden isoimmista päätöksistä. Valtuusto päätti selvin luvuin kaupasta, ja antoi vahvan viestin hallitukselle torstain kokoukseen. Samalla valtuusto linjasi, että osalla summasta lyhennetään velkoja ja osa käytetään kaupungin kehittämiseen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja ohjausryhmän jäsen Miia Nahkuri sanoo.

Riihimäen Kaukolämpö on kaukolämpö- sekä maakaasutoimittaja Riihimäen alueella Etelä-Suomessa. Riihimäen kaupunki osti kaukolämpöyhtiön 50 prosentin osakekannan viisi vuotta sitten 11 miljoonalla eurolla. Nyt toteutuvassa kaupassa kaupunki myy yhden prosentin pienemmän osakekannan 51 miljoonalla eurolla. Neuvoteltu kauppahinta edustaa yhtiön kasvua ja kehitystä sen jälkeen: se on rakentanut tai uusinut noin kahdeksan kilometriä nykyisestä 100 kilometrin kaukolämpöverkostaan. Lisäksi kaukolämpöasiakkaiden lukumäärä on kasvanut lähes kolmellakymmenellä asiakkaalla vuodesta 2013 vuoteen 2017.

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.