Konserni- ja hallintopalvelut Sivistyspalvelut

Riihimäki lähettää neljä joukkuetta robotiikan MM-kisoihin

Riihimäen kaupunki lähettää huhtikuussa neljä joukkuetta robotiikan MM-kisoihin. Yhdysvalloissa, Louisevillessa pidettäviin VEX Worlds 2019 -kisoihin osallistuu kolme Harjunrinteen koulun joukkuetta ja yksi Riihimäen lukion joukkue. Kaikki neljä joukkuetta saavuttivat osallistumisoikeuden eli maapaikan tammikuussa Riihimäellä järjestetyissä SM-kisoissa.

Matka maksaa noin 2 500 euroa per osallistuja. Peruskouluikäisille oppilaille matka on osa leirikouluun rinnastettavaa perusopetusta ja lukiolaisille opintomatka. Kilpailumatkan osallistumiskuluihin pyritään saamaan sponsorirahoitusta. Oppilaiden huoltajat ovat antaneet matkalle suullisen suostumuksensa ja ilmoittaneet halukkuutensa osallistua sponsorihankintaan. Joukkueisiin kuuluu yhteensä neljätoista oppilasta ja kuusi kaupungin viranhaltijaa, jotka toimivat joukkueiden johtajina ja valvojina. Riihimäen sivistys- ja hyvinvointilautakunta hyväksyi kisamatkaa koskevan suunnitelman keskiviikon kokouksessaan.

MM-kisat järjestetään 24.–30. huhtikuuta. EDR-sarjan kilpailu pidetään ensin eli 24.–27. huhtikuuta ja VEX IQ -sarjan kilpailu 28.–30. huhtikuuta. VEX IQ -robotiikan maailmanmestaruuskilpailujen elementary ja middle school -sarjoihin osallistuu yhteensä 800 joukkuetta ja VEX EDR -robotiikan maailmanmestaruuskilpailujen high school -sarjaan 580 joukkuetta yhteensä yli 30 maasta.

MM-kisojen jälkeen matkasta järjestetään avoin infotilaisuus kiinnostuneille.

Robotiikkaopetus on yksi Riihimäki 2030 -strategiaan kirjatuista kaupungin kärkihankkeista. Kaupungin pitkän aikavälin tavoitteena on luoda opetussuunnitelmiin perustuva koulutuksellinen jatkumo robotiikan opetukseen varhaiskasvatuksesta ammattikorkeakouluun ja saada Riihimäen lukiolle robotiikan opetuksen erityistehtävä. Riihimäellä on hyväksytty sekä perusopetuksen että lukion robotiikkaopetuksen opetussuunnitelmat.

 

 

 


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.