Yleinen

Riihimäki ja Szolnok juhlivat 50-vuotiasta ystävyyttään

Riihimäki vastaanottaa viikonlopun aikana unkarilaisia vieraita Szolnokin kaupungista. Riihimäen ja Szolnokin edustajat tapaavat toisiaan, sillä kaupungit ovat olleet ystävyyskaupunkeja jo 50 vuotta.

Ystävyysvuosien aikana kaupunkien välinen yhteistyö on ollut monipuolista, ja se on edelleen muuttuvaa.

”Minusta ystävyyskaupunkitoiminnan luonnetta pitäisi arvioida uudelleen enemmän elinkeinopolitiikan, viennin edistämisen ja oppilaitosyhteistyön suuntaan”, Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko pohtii.

Ystävyyskaupunkitoiminta ei rajoitu pelkästään kaupunkien välille, sillä esimerkiksi Riihimäen ja Szolnokin nuorisoteatterit ovat tehneet yhteistyötä. Myös kaupunkien painonostajilla on ollut useita yhteisiä kilpailuja ja Szolnokin ja Riihimäen Kiskon painonnostajat kilpailevat myös viikonlopun aikana.

Kilpailu on lauantaina 15. kesäkuuta kello 12 Legion Gymissä, Etelän Viertotie 1. Painonnostokilpailu on osa kaupunkien välisen ystävyystoiminnan 50-vuotisjuhlaa.

”Kaupunkien omaa yhteydenpitoa tärkeämpää on kansalaisjärjestöjen ja sidosryhmien yhteistyö”, Sami Sulkko sanoo.

Ensimmäiset Riihimäen ja Szolnokin väliset painonnostokilpailut käytiin vuonna 1985, minkä jälkeen painonnostajat ottelivat joka toinen vuosi. Kilpailutoiminta taukosi vuonna 2011, kunnes se saatiin elvytettyä uudelleen vuonna 2018 Szolnokin gulassifestivaaleilla.

”Silloin järjestimme muistokilpailun edesmenneelle, unkarilaiselle Hollóy Tamásille, joka vastasi aikaisempien kilpailujen järjestelyistä. Myös lauantaina järjestettävä kilpailu voi kantaa Hollóy Tamásin nimeä”, Riihimäellä kilpailujärjestelyihin osallistuva Kari Nieminen kertoo.

Viikonvaihteen aikana unkarilaisille vieraille järjestetään Riihimäellä runsaasti erilaista ohjelmaa. Pitkää yhteistä ystävyyttä juhlistetaan myös illallisjuhlassa.

Riihimäellä on ystävyyskaupunkitoimintaa kaikkiaan seitsemän kaupungin kanssa. Lisäksi Riihimäellä on useita ystävyyskuntia. Ystävyyskaupunkitoiminta alkoi Riihimäellä 1940-luvulla, jolloin syntyi ystävyyssuhde Riihimäen ja Karlskogan välilleOLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 1 Ei 0 Kyllä 1 Ei 0

Kommentit on suljettu.