Katu- ja puistoyksikkö Yleinen Ympäristö ja luonto

Riihimäki istuttaa 4500 kesäkukkaa

Riihimäen kesäkukkaistutukset aloitetaan ensi viikolla. Eri puolilla Riihimäkeä sijaitseviin kukkapenkkeihin ja ruukkuihin istutetaan yhteensä 4500 kesäkukkaa. Tämän vuoden kesäisen kukkaloiston lajeina ovat muun muassa maanpeittopetunia, kesäpikkubegonia, samettikukka ja jänönhäntä.

Kuluvan viikon aikana kesäkukkaistutuksia on jo tehty kaupunginmuseolla ja Kastanjapuistossa, jonne on istutettu loppukesällä punaisena kukkivia cannoja.

Kirjaston kukkapenkkeihin on istutettu monivuotisia kukkia.

Lisäksi Bad Segebergin puistoon on istutettu daalioita.

Riihimäen kesäkukkaistutusten suunnittelu aloitetaan istutuskesää edeltävässä elokuussa. Suunnittelu tehdään kunnossapidon puistohenkilöstön yhteistyönä ja istutusten pääsuunnittelijana on puutarhuri Anja Koivunurmi-Niemelä.

Alkukesän aikana myös Riihimäen kirjaston istutusalueita on uusittu monivuotisilla kasveilla. Kirjaston perennapenkkien kasvit merkitään nimikyltein, joissa kerrotaan kasvin suku, laji ja lajike. Kirjaston istutusten pääsuunnittelija on kunnossapidon puutarhuri Aulis Lehtiö ja suunnitteluun on osallistunut myös puutarhuri Auli Pitkänen-Heikkinen.OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 2 Ei 0 Kyllä 2 Ei 0

Kommentit on suljettu.