Konserni- ja hallintopalvelut

Riihimäki isännöi isoa seutukaupunkiseminaaria maaliskuussa

Seutukaupunkitoimijat kerääntyvät laajalla joukolla Riihimäelle 20. maaliskuuta. Päivän ohjelmassa on seutukaupungeille tehdyn vetovoimaselvityksen tulosten julkistaminen, seutukaupunkiverkoston linjaukset vaalikeväälle ja paneelikeskustelut. Päivän ohjelma sisältää myös monia mielenkiintoisia asiantuntijaluentoja, joiden vetonaulat paljastetaan myöhemmin kevättalvella.

Riihimäelle odotetaan reilua kahtasataa seminaariosallistujaa. Kutsuttujen seutukaupunkitahojen joukossa on kaupungin- ja kunnanjohtajien, elinkeinopäällikköjen ja elinvoimajohtajien lisäksi muita alan aktiivitoimijoita.

Kuntaliiton seutukaupunkiverkosto kattaa 55 seutukaupunkia. Seutukaupungit ovat talousalueen ja elämän keskuksia, mutta eivät maakuntien keskuksia. Ne muodostavat kuntarakenteen perustan ja ovat Suomen kuntakentän tukijalkoja. Seutukaupunkien muodostaman verkoston perustehtävä on niiden edunvalvonta ja seutukaupungit toimivat aktiivisina kumppaneina kaupunkiensa palveluiden, tutkimuksen ja yritystoiminnan kehittämisessä ja edunvalvonnassa.

Seutukaupunkiverkosto tarjoaa kumppaniverkoston tulevaisuuden alue- ja kaupunkipolitiikkaa tukevien älykkäiden ja kestävien ratkaisujen kehittämiseksi ja käyttöönottamiseksi sekä tukee jäsentensä edellytyksiä uudistua ja luoda kestävän kehityksen mukaista kasvua alueensa identiteettiä ja kulttuuria huomioiden.

– Olemme iloisia mahdollisuudesta isännöidä vuoden 2019 seminaaria. Riihimäki on yksi tärkeä pala koko seutukaupunkiverkostoa ja on hienoa koota väki meillä yhteen. Myös sijaintimme tukee helppoa saavutettavuutta tässäkin tapauksessa, kaupunginjohtaja Sami Sulkko sanoo.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.