Yleinen

Riihimäki isännöi isoa seutukaupunkiseminaaria maaliskuussa

Riihimäen lukiolla maaliskuussa järjestettävän seutukaupunkiseminaarin ohjelma on tarkentunut. Päivän ohjelmassa on seutukaupunkien vetovoimatutkimuksen tulosten julkistus ja seutukaupunkiyhteistyötä käsittelevä esitys. Lisäksi Hämeen Sanomien päätoimittaja Petri Hakalan vetää paneelikeskustelun seutukaupunkien kansanedustajille. Keskustelun teemana on Seutukaupungit tulevassa hallitusohjelmassa. Paneelikeskusteluun osallistuvat kansanedustajat Olavi Ala-Nissilä (kesk.), Timo Heinonen (kok.), Aino-Kaisa Pekonen (vas.), Joona Räsänen (sdp.), Päivi Räsänen (kd.) ja seutukaupunkiverkoston varapuheenjohtaja, Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen.

Riihimäelle odotetaan reilua kahtasataa seminaariosallistujaa. Kutsuttujen seutukaupunkitahojen joukossa on kaupungin- ja kunnanjohtajien, elinkeinopäällikköjen ja elinvoimajohtajien lisäksi muita alan aktiivisia toimijoita.

Kuntaliiton seutukaupunkiverkostossa on mukana 55 seutukaupunkia. Seutukaupungit ovat talousalueen ja elämän keskuksia, mutta eivät maakuntien keskuksia. Ne muodostavat kuntarakenteen perustan ja ovat Suomen kuntakentän tukijalkoja. Seutukaupunkien muodostaman verkoston perustehtävä on niiden edunvalvonta ja seutukaupungit toimivat aktiivisina kumppaneina kaupunkiensa palveluiden, tutkimuksen ja yritystoiminnan kehittämisessä ja edunvalvonnassa.

Seutukaupunkiverkosto tarjoaa kumppaniverkoston tulevaisuuden alue- ja kaupunkipolitiikkaa tukevien älykkäiden ja kestävien ratkaisujen kehittämiseksi ja käyttöönottamiseksi sekä tukee jäsentensä edellytyksiä uudistua ja luoda kestävän kehityksen mukaista kasvua alueensa identiteettiä ja kulttuuria huomioiden.

Seutukaupunkiseminaari järjestetään Riihimäen lukiolla 20. maaliskuuta.


,


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 0 Kyllä 0 Ei 0

Kommentit on suljettu.