Paikallisliikenteen autoon jääneitä tavaroita voi tiedustella Tietotuvasta.

Kiireellisissä tapauksissa (kyseessä esim. lompakko tai puhelin) voi ottaa yhteyttä suoraan Lehdon Liikenne Oy:n päivystykseen (puh. 044 294 0200; klo 7.00-15.00).

Muuhun kuin paikallisliikenteen autoon jääneitä tavaroita kannattaa tiedustella suoraan kyseiseltä liikenteenharjoittajalta.

Paikallisliikenteen busseissa ei saa kuljettaa suurikokoista polkupyörää.
Busseissa on jo muutenkin rajallisesti tilaa lastenvaunuille, rollaattoreille ja pyörätuoleille, joten niiden kyytiin mahtumisen varmistamiseksi ei busseihin saa tuoda polkupyöriä.
Lasten polkupyörän tai esimerkiksi taittopyörän kuljettaminen on sallittua.

Ei voi. Paikallisliikenteen busseissa kortilla ei ole voinut maksaa enää 31.3.2016 jälkeen. Muutos johtuu siitä, että busseissa aiemmin käytössä ollut magneettijuovan luku on poistunut käytöstä koko Euroopassa. Seutu- ja kaukoliikenteessä kortilla pystyy maksamaan, jos kyseessä oleva liikenteenharjoittaja on hankkinut autoihinsa sirulukijat. Paikallisliikenteeseen sirulukijoita ei suurten kustannusten takia ole hankittu.

Kertalippu tai lipputuotteen lisälataus täytyy siis maksaa käteisellä. Käteistä kannattaa varmuuden vuoksi varata tasaraha, jos mahdollista.

Matkustaa voi myös mobiililipulla.

Paikallisliikenteen bussien aikataulut pyritään suunnittelemaan siten, että ne palvelisivat mahdollisimman hyvin liityntäyhteytenä juniin. Riihimäeltä lähtee kuitenkin erityisesti aamuisin junia niin tiheästi, että niille kaikille ei ole mahdollista toteuttaa sellaista paikallisliikenteen liityntäyhteyttä, ettei odotusaikaa jäisi. Liityntäyhteydet pyritään varmistamaan ainakin Helsingin suunnan lähijuniin.

Riihimäen paikallisliikenteessä lastenvaunujen kanssa matkustavalta ei peritä maksua (yhden aikuisen matka on maksuton).

Paikallisliikenteen bussien aikataulut pyritään suunnittelemaan mahdollisimman yhteensopiviksi koulujen ja oppilaitosten alkamis- ja päättymisaikojen kanssa. Koulut ja oppilaitokset päättävät itse omista alkamis- ja päättymisajoistaan, joten ajat voivat vaihdella. Bussiaikatauluissa täytyy koulujen lisäksi ottaa huomioon myös mm. yhteydet juniin. Lisäksi yhdeltä suunnalta voidaan käydä useammassa eri koulussa. Näin ollen bussiaikatauluja ei ole mahdollista suunnitella niin, ettei odotusaikaa jäisi.

Paikallisliikenteen busseissa saa kuljettaa matkatavaroita, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta kyytiin erityisen suurikokoisia matkatavaroita. Matkatavaroiden kuljettamisesta ei peritä maksua.

Paikallisliikenteen busseissa saa kuljettaa vaarattomia lemmikkieläimiä, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta lemmikkieläintä kyytiin, jos autossa on paljon matkustajia tai muita lemmikkieläimiä. Poliisi-, opas- ja avustajakoirat saa aina tuoda bussiin. Lemmikkieläimien kuljettamisesta ei peritä maksua.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 18 Ei 29 Kyllä 18 Ei 29