Paikallisliikenteen autoon jääneitä tavaroita voi tiedustella Tietotuvasta.

Kiireellisissä tapauksissa (kyseessä esim. lompakko tai puhelin):

Lehdon Liikenne Oy (linjat 1-4, 8 sekä palvelulinja)
puh. 044 294 0200 (klo 7-15)

Korsisaari Oy (linjat 5-6)
puh. 044 424 2458 (klo 7-15)

Muuhun kuin paikallisliikenteen autoon jääneitä tavaroita kannattaa tiedustella suoraan kyseiseltä liikenteenharjoittajalta.

Polkupyörää tai muuta vastaavaa kulkuvälinettä saa kuljettaa bussissa, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta suurikokoista kulkuvälinettä kyytiin, jos autossa on paljon matkustajia. Polkupyörä sijoitetaan auton keskiosassa olevaan tilaan ja asiakas huolehtii pyörän tai vastaavan kulkuvälineen kiinnipitämisestä matkan aikana.

Kyllä voi. 1.1.2021 alkaen paikallisliikenteen busseissa voi jälleen maksaa maksukorteilla.

Paikallisliikenteen bussien aikataulut pyritään suunnittelemaan siten, että ne palvelisivat mahdollisimman hyvin liityntäyhteytenä juniin. Riihimäeltä lähtee kuitenkin erityisesti aamuisin junia niin tiheästi, että niille kaikille ei ole mahdollista toteuttaa sellaista paikallisliikenteen liityntäyhteyttä, ettei odotusaikaa jäisi. Liityntäyhteydet pyritään varmistamaan ainakin Helsingin suunnan lähijuniin.

Riihimäen paikallisliikenteessä lastenvaunujen kanssa matkustavalta ei peritä maksua (yhden aikuisen matka on maksuton).

Paikallisliikenteen bussien aikataulut pyritään suunnittelemaan mahdollisimman yhteensopiviksi koulujen ja oppilaitosten alkamis- ja päättymisaikojen kanssa. Koulut ja oppilaitokset päättävät itse omista alkamis- ja päättymisajoistaan, joten ajat voivat vaihdella. Bussiaikatauluissa täytyy koulujen lisäksi ottaa huomioon myös mm. yhteydet juniin. Lisäksi yhdeltä suunnalta voidaan käydä useammassa eri koulussa. Näin ollen bussiaikatauluja ei ole mahdollista suunnitella niin, ettei odotusaikaa jäisi.

Paikallisliikenteen busseissa saa kuljettaa matkatavaroita, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta kyytiin erityisen suurikokoisia matkatavaroita. Matkatavaroiden kuljettamisesta ei peritä maksua.

Paikallisliikenteen busseissa saa kuljettaa vaarattomia lemmikkieläimiä, mutta kuljettaja voi kieltäytyä ottamasta lemmikkieläintä kyytiin, jos autossa on paljon matkustajia tai muita lemmikkieläimiä. Poliisi-, opas- ja avustajakoirat saa aina tuoda bussiin. Lemmikkieläimien kuljettamisesta ei peritä maksua.


OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 28 Ei 45 Kyllä 28 Ei 45