Yleinen

Riihimäki, Hausjärvi ja Loppi valmistautuvat toteuttamaan valmiuslain vaatimat toimenpiteet

Suomen hallitus linjasi 16. maaliskuuta lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta asti. Hallitus antaa valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnalle tiistaina 17. maaliskuuta.

Riihimäen kaupungin ja Hausjärven ja Lopen kuntien poikkeusolojen johtoryhmät seuraavat viranomaisten tilannearvioita ja suosituksia tiiviisti ja valmistautuvat toteuttamaan valmiuslain vaatimat toimenpiteet. Toimenpiteistä tiedotetaan tarkemmin huomenna 17. maaliskuuta eduskunnan käsiteltyä valmiuslakia.

Valmiuslain käyttöönottoon liittyy useita poikkeusolojen järjestelyjä. Yhtenä toimenpiteenä kaupungit ja kunnat järjestävät esiopetuksen ja perusopetuksen lähiopetuksen niille 1.–3.-luokkalaisille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Kyseisten lasten vanhempia pyydetään ilmoittamaan hoitotarpeesta oman koulun rehtorille mahdollisimman pian.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko, Riihimäen kaupunki, puh. 040 661 4010

Kunnanjohtaja Mikko Salmela, Lopen kunta, puh. 040 630 6401

Kunnanjohtaja Pekka Määttänen, Hausjärven kunta, puh. 040 767 6488OLIKO SISÄLLÖSTÄ APUA?

Kyllä 0 Ei 5 Kyllä 0 Ei 5

Kommentit on suljettu.